ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΛουκέτο σε δύο φαρμακαποθήκες για τα αποθέματά τους – «Σαφάρι» ελέγχων για τις ελλείψεις φαρμάκων

Λουκέτο σε δύο φαρμακαποθήκες για τα αποθέματά τους – «Σαφάρι» ελέγχων για τις ελλείψεις φαρμάκων

Λουκέτο σε δύο φαρμακαποθήκες για τα αποθέματά τους – «Σαφάρι» ελέγχων για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου την αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων σε δύο φαρμακαποθήκες για τα αποθέματά τους – «Σαφάρι» ελέγχων για τις ελλείψεις φαρμάκων. 

Οι δυο φαρμακαποθήκες, οι οποίες έχουν έδρα στη Βόρεια Ελλάδα αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο που είχε διατάξει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενώ η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα μέχρι να επιθεωρηθεί από τον ΕΟΦ.

Έτσι οι φαρμακαποθήκες δεν νομιμοποιούνται όσο διαρκεί η αναστολή να διαθέτουν και να διακινούν φαρμακευτικά προϊόντα. Να θυμίσουμε πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ζητήσει από τον ΕΟΦ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν τα αποθέματα από τα ελλειπτικά φάρμακα που διαθέτουν ενώ απαγόρευσε την εξαγωγή τους.

Παράλληλα τις κάλεσε να διαθέσουν τα φάρμακα άμεσα στην ελληνική αγορά, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Μάλιστα είχε προειδοποιήσει με ποινικές κυρώσεις αν δεν το πράξουν ή δηλώσουν ψευδείς ποσότητες, ενώ θα υπάρξουν και διαδικασίες για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

newsit.gt 

Πιθανή μια πολική βόμβα και στην Ελλάδα – «Καμπανάκι» από τον Λέκκα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ