ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα Νεα«Λουκέτο» και στο Αλκαζάρ: Κλείνει το στάδιο, το γυμναστήριο και το κολυμβητήριο λόγω θεμάτων στατικότητας

«Λουκέτο» και στο Αλκαζάρ: Κλείνει το στάδιο, το γυμναστήριο και το κολυμβητήριο λόγω θεμάτων στατικότητας

«Λουκέτο» και στο Αλκαζάρ: Κλείνει το στάδιο, το γυμναστήριο και το κολυμβητήριο λόγω θεμάτων στατικότητας

Θέματα στατικής επάρκειας προέκυψαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις (στάδιο, κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο) και στο Αλκαζάρ, σύμφωνα με τη μελέτη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ)

Λουκέτο μπαίνει στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ, μετά από σχετική απόφαση που κοινοποιήθηκε από τη διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας.

Η απόφαση, όπως τονίζεται, πάρθηκε μετά τα συμπεράσματα του δευτέρου σταδίου της μελέτης, στα οποία διαπιστώθηκαν ανεπάρκειες, σύμφωνα με τα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΑΚ Λάρισας:
«Στο πλαίσιο σύμβασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με ανάδοχο Μελετητική Εταιρεία για εκπόνηση Μελέτης Στατικής Επάρκειας στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ, στο Κλειστό Κολυμβητήριο και στο Στάδιο Αλκαζάρ, μας κοινοποιήθηκαν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα συμπεράσματα του 2Ου σταδίου της μελέτης, στα οποία διαπιστώθηκαν ανεπάρκειες, σύμφωνα με τα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω συμπεράσματα και των υποδείξεων από την Τεχνική Υπηρεσία της ΓΓΑ, με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα και στις τρεις εγκαταστάσεις κάθε δραστηριότητα (αθλητική και πολιτιστική κ.α)
στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ
στο Κλειστό Κολυμβητήριο
στο Στάδιο Αλκαζάρ, πλην των υπαίθριων χώρων (γηπέδου ποδοσφαίρου και ανοιχτού Στίβου)

Η Υπηρεσία μας έχει ζητήσει από τις τεχνικές Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού , την αποστολή κλιμακίου προκειμένου να ελεγχθεί η δυνατότητα μερικής χρήσης των εγκαταστάσεων, όπως επίσης και την άμεση ολοκλήρωση της μελέτης στατικών επεμβάσεων και την εφαρμογή αυτών, με στόχο την άμεση απόδοση τους, με ασφάλεια.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».

Σημειώνεται ότι προβλήματα έχουν εμφανιστεί τόσο στο γήπεδο των Σερρών, το οποίο χρησιμοποιεί ο Πανσερραϊκός. Συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα αποφασίστηκε σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, να κλείσει επ’ αόριστον, αφού μετά από σχετική μελέτη που έγινε διαπιστώθηκε πως υπάρχει ζήτημα στατικής επάρκειας στις κερκίδες του.

Φωτογραφία: EUROKINISSI

protothema.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ