Λουίς Ενρίκε: «Όταν ήμασταν παιδιά, ονειρευόμασταν τέτοια παιχνίδια»

Ο Iσπανός τεχνικός εμφανίστηκε… προετοιμασμένος για τις αναμενόμενες ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αναμέτρησης-ρεβάνς της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ…

luis-enrique

Ο Iσπανός τεχνικός εμφανίστηκε… προετοιμασμένος για τις αναμενόμενες ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αναμέτρησης-ρεβάνς της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν.

Πώς διαχειρίζεται κάποιος την κατάσταση ότι όλα περιστρέφονται γύρω από τον Εμπαπέ, τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι ξεκινώντας: «Είναι εύκολο: δέχεσαι αυτό που ζητούν οι δημοσιογράφοι και απαντάς αυτό που θέλεις», είπε ο Ισπανός προπονητής, ενώ όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση να μείνει ο Εμπαπέ εκτός ομάδας στο Champions League όπως στη Ligue 1, τόνισε: «Ίσως ναι, ίσως όχι, ποιος ξέρει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αυριανό παιχνίδι: «Ένα γκολ μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Αύριο θα είναι δύσκολο, χωρίς αμφιβολία, λόγω του επιπέδου της ομάδας και του προπονητή και του περιβάλλοντος. Αλλά όταν είμαστε παιδιά ονειρευόμαστε τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να είσαι φιλόδοξος, δεν χρειάζεται να κάνεις εικασίες και πρέπει να πας για το παιχνίδι. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Έχουμε δυνατά σημεία και άλλα λιγότερα γιατί είναι μέρος μιας διαδικασίας. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της σεζόν για εμάς. Είναι ένας τελικός . Όλοι οι επαναληπτικοί αγώνες είναι περίπλοκοι, ακόμα και με καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό.

Είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί να είναι παραπλανητικό αν δεν βγεις προετοιμασμένος, αν βγεις μπερδεμένος, βυθίζεσαι στη μιζέρια και εμείς θα προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε από το να συμβεί. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετική στιγμή, όσον αφορά τα αποτελέσματα, τη δέσμευση, μπορώ να βασιστώ στους 23 παίκτες. Σχετικά με την ενδεκάδα επιλέγω σύμφωνα με αυτό που βλέπω. Υπάρχουν στιγμές που αλλάζω την τελευταία μέρα αν δω ότι ένας παίκτης πετάει. Δεν κοιτάζω την ηλικία ή εμπειρία που μου λέει πολύ λίγα».

Πηγή: ertsports.gr