ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΛογιστές Αγρινίου: Δυσλειτουργία της εφαρμογής του Power Pass – Εμπλοκή με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Λογιστές Αγρινίου: Δυσλειτουργία της εφαρμογής του Power Pass – Εμπλοκή με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Λογιστές Αγρινίου: Δυσλειτουργία της εφαρμογής του Power Pass – Εμπλοκή με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Μεγάλο θέμα και αναστάτωση έχει δημιουργήσει μια δυσλειτουργία της εφαρμογής του Power Pass.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Λογιστών και Φοροτεχνικών του Αγρινίου, πολίτης που οριστικοποιεί την αίτηση του για την επιδότηση ρεύματος “Power Pass” και έπειτα -πριν την εκκαθάριση της- υποβάλει ή τροποποιεί την φορολογική του δήλωση, διαπιστώνει ότι η κατάσταση της αίτησης, από «σε εκκαθάριση» επιστρέφει σε «εκκρεμεί υποβολή».

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην επιδοτηθεί ο πολίτης γιατί η αίτηση του θα φαίνεται ως μη υποβληθείσα. Αν αναλογιστούμε πόσοι φορολογούμενοι αυτή την εποχή υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, θα αντιληφθούμε και το μέγεθος του προβλήματος.

Άμεσα θα πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες για το πρόβλημα αυτό και να ελέγξουν τις υποβολές τους στο “Power Pass”.

Τις φορολογικές δηλώσεις και τις αιτήσεις για το “Power Pass” – σε μεγάλο ποσοστό – δεν τις έχει υποβάλει και τις δύο το ίδιο πρόσωπο, ώστε να έχει την δυνατότητα να γνωρίζει την χρονική σειρά που το έχει κάνει και να μπορεί να εντοπίσει το πρόβλημα.

Για το λόγο αυτό ο πολίτης πρέπει να ελέγξει – με όποιο τρόπο – την κατάσταση της αίτησης στο “Power Pass”.

“Επίσης για άλλη μια φορά θα τονίσουμε την προχειρότητα με την οποία -διαχρονικά- το κράτος προσπαθεί να κάνει κοινωνική πολιτική, ουσιαστικά παγιδεύοντας τον πολίτη και τον επαγγελματία σε δύσκολες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να χάνονται  εργατοώρες για τους επαγγελματίες και επιδοτήσεις που προορίζονται για τους πολίτες”, τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Αγρίνιο: Αφίσα πενθημέρου στην αγορά ενώ δεν υπάρχει διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ