ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΛογικό ήταν να φύγει από τους πρώτους ο Σταθάκης

Λογικό ήταν να φύγει από τους πρώτους ο Σταθάκης

Λογικό ήταν να φύγει από τους πρώτους ο Σταθάκης

Τον Μάρτιο του 2013 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου. είχε γίνει ομιλία – συζήτηση με θέμα:« Η οικονομική Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την έξοδο από τη κρίση και την ανάπτυξη», με ομιλητή τον Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ.  Γιώργο Σταθάκη.

Ο τότε ΣΥΡΙΖΑ  που ερχόταν φορτσάτος για να κυβερνήσει καλούσε “όλους και όλες τους δημότες και δημότισσες του Δήμου Αγρινίου που, αντιστέκονται στην επί σειρά ετών καταστροφική επέλαση της «εσωτερικής τρόικας» τόσο στα εισοδήματα, όσο και στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών και οι οποίοι επιθυμούν, την ανατροπή αυτής της κατάστασης και την αποκατάσταση των αδικιών”, να παραβρεθούν.

Όσοι τότε είχαμε πάει σε εκείνη την ομιλία είχαμε φύγει μάλλον ανακουφισμένοι γιατί είχαμε ακούσει έναν σοβαρό και μετρημένο αριστερό καθηγητή να περιγράφει την τότε κατάσταση και με ψυχραιμία να παρουσιάζει προτάσεις πέρα από την εξαλλοσύνη της εποχής και πέρα από τον λαϊκισμό που ήταν τότε της μόδας με δραχμές, σεισάχθειες, “εφόδους στον ουρανό” κλπ, κλπ…

Δέκα(και κάτι παραπάνω) χρόνια μετά ο ίδιος ο κ. Σταθάκης έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος που όπως το περιέγραψε είναι “του Κασσελάκη, του Παππά και του Πολάκη”…

Για τον τελευταίο τυχαίνει να έχει και ειδική άποψη αφού τον έχει βρει μπροστά του δύο φορές στην ίδια εκλογική περιφέρεια να τον αφήνει εκτός Βουλής, αφού ο αδάμαστος λαός δεν θέλει Σταθάκηδες όταν μπορεί να έχει Πολάκηδες.

Το πιο χαρακτηριστικό που έγραψε ο καθηγητής στο αποχαιρετιστήριο άρθρο του, πάντως, ήταν το ακόλουθο: «το αριστερό κοινό που εγκατέλειψε το ΣΥΡΙΖΑ το 2023 είναι μεγάλο, σίγουρα η πλειοψηφία των 15 μονάδων που απώλεσε. Και η τάση συνεχίζεται. Οι Αριστεροί και Αριστερές θα κρίνουν και είμαστε πολλοί».

Προσεχώς περισσότερα, με άλλα λόγια…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Για πολλοστή φορά η Πρόεδρος «κατεβαίνει» στην τρέχουσα πολιτική

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ