ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕλλαδαΛήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού στο 7μηνο για όσους δεν έχουν κάνει την 3η δόση προανήγγειλε ο Πλεύρης

Λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού στο 7μηνο για όσους δεν έχουν κάνει την 3η δόση προανήγγειλε ο Πλεύρης

Λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού στο 7μηνο για όσους δεν έχουν κάνει την 3η δόση προανήγγειλε ο Πλεύρης

Ανακοινώσεις μετά την Πρωτοχρονιά για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έχει σχεδόν αποφασιστεί, η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού να είναι 7 μήνες και όσοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, o υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 50 ετών. Η υποχρεωτικότητα, όπως είπε, εξετάζεται μόνο σε ηλικιακές κατηγορίες και όχι σε επαγγελματικές.

Για τους ανεμβολίαστους άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση στο μέλλον οι ανεμβολίαστοι ούτε στους εξωτερικούς χώρους και τόνισε ότι αυτό το έχουν ζητήσει ήδη οι ειδικοί.

Για τα σχολεία, είπε ότι θα ανοίξουν και εάν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτοκόλλα θα γίνει βάσει των εισηγήσεων των ειδικών.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμα η μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον είναι πολύ μεγάλη και κινείται στις μικρές ηλικίες. Μόλις το 6% των κρουσμάτων αφορά τους άνω των 60 ετών.

Το μεγάλο στοίχημα, τόνισε, είναι η παραλλαγή Όμικρον να μην περάσει από τους νέους στους γονείς και στους παππούδες.

Η δυναμική της παραλλαγής Όμικρον είναι παρά πολύ μεγάλη, ανέφερε ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας πως τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Ωστόσο το ζήτημα είναι το κατά πόσο τα κρούσματα θα γίνουν νοσηλείες.

Για τα νένα μέτρα, σημείωσε ότι θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. «Δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα, αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει. Εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη παράταση καθώς ο κύκλος της Όμικρον πιθανόν θα είναι σύντομος».

Πηγή: protothema.gr

Κορονοϊός: Διασωληνώθηκε ο βουλευτής ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ