ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαLive: Μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά ανακοινώνει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Live: Μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά ανακοινώνει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Live: Μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά ανακοινώνει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Στην εξειδίκευση των μέτρων στήριξης που εξήγγειλε την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός, θα προβεί σήμερα στις 9.00 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και ενισχύσεις σε συγκεκριμένους κλάδους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το συνολικό πακέτο μέτρων στήριξης ανήλθε πέρυσι σε 24 δισ. ευρώ, ενώ για το 2021 έχουν έως σήμερα υπολογιστεί 7,5 δισ. ευρώ. Ειδικά μέσω των «επιστρεπτέων προκαταβολών», το υπουργείο χορήγησε στις επιχειρήσεις ρευστότητα ύψους 5,5 δισ. ευρώ, ενώ τους πρώτους μήνες του 2021 θα διατεθούν περίπου 3 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στις αμέσως προσεχείς ημέρες θα καταβληθούν 250 εκατ. ευρώ από την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5», η οποία είχε βελτιωμένο αλγόριθμο

Όσον αφορά στην απαλλαγή των επιχειρήσεων από την καταβολή ενοικίων για τον Μάρτιο, με τα σημερινά δεδομένα, το μέτρο επεκτείνεται στους κλειστούς κλάδους με κυβερνητική εντολή, οπότε περιλαμβάνει και άλλες κλειστές επιχειρήσεις πέραν της εστίασης. Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα λάβουν από το κράτος αφορολόγητη αποζημίωση στο 80%.

Το πακέτο των μέτρων στήριξης περιλαμβάνει από άμεσες επιδοτήσεις και δάνεια για τις εταιρείες έως παρεμβάσεις για τη στήριξη της απασχόλησης:

  • πλήρης απαλλαγή ενοικίου για το μήνα Μάρτιο στις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή
  • διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε καφέ και μη αλκοολούχα έως τις 30 Σεπτεμβρίου
  • αναστολή καταβολής δανειακών, φορολογικών & ασφαλιστικών υποχρεώσεων
  • χρονική επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

ERT1 LIVE

Πηγή:dikaiologitka.gr

Αγρίνιο – Εστίαση Γι’ αυτό παραδίδουμε τα κλειδιά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr