ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΛιβανός: Μέσω ενημέρωσης θα καμφθούν οι αντιδράσεις για το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών

Λιβανός: Μέσω ενημέρωσης θα καμφθούν οι αντιδράσεις για το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών

Λιβανός: Μέσω ενημέρωσης θα καμφθούν οι αντιδράσεις για το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών

Λιβανός: Μέσω ενημέρωσης θα καμφθούν οι αντιδράσεις για το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών

Τη βιώσιμη ανάπτυξη, την επένδυση στην ποιότητα των προϊόντων,  την επένδυση στην καινοτομία και  σε νέα προϊόντα, το branding, την επίλυση του χωροταξικού ζητήματος και την ενημέρωση των καταναλωτών, ανέδειξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός ως προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας, που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγροτική ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου Ιχθυοκαλλιέργειας 2021 με θέμα «2021-2027:

Οι αναπτυξιακές προκλήσεις και τα κρίσιμα ορόσημα», που πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Λιβανός έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση αναφορικά με το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών και την αντίσταση τοπικών κοινωνιών, οι οποίες θεωρούν ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες συμβάλουν στη μόλυνση στην περιοχή τους και ότι περιορίζουν τον τουρισμό.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο, ο κ. Λιβανός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η αλλαγή αυτή της νοοτροπίας μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ενημέρωσης σε απόλυτο ποσοστό.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του, τονίζοντας ότι η αρμονική συνύπαρξη της ιχθυοκαλλιέργειας με τον τουρισμό, μπορεί να οδηγήσει σε άριστα αποτελέσματα.

«Προσπαθούμε να πείσουμε και τους Δήμους που αντιδρούν ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες θα μπορούσαν να ενταχθούν μέσα στο τουριστικό προϊόν», τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι εφικτή η δημιουργία θαλάσσιων πάρκων, τα οποία θα μπορούν και οι τουρίστες να απολαμβάνουν.

Κλείνοντας, ο κ. Λιβανός ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές του συνεδρίου, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα, που όπως είπε,

«αγκάλιασε με ενδιαφέρον την προσπάθειά μας να χτίσουμε την αναβάθμιση αυτού του κλάδου, και μέσω της κατάρτισης, στην περιοχή του Μεσολογγίου, στη Δυτική Ελλάδα, η οποία παράγει το 50% ψαριών από ιχθυοκαλλιέργειες στη χώρα».

Εφημερίδα “Συνείδηση”

«Αγρίνιο Μπορείς»: Μήπως προέχει η Δημόσια Υγεία από τις εορταστικές συναυλίες;  

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr