ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΛιβανός – Κεδίκογλου: Αύξηση στην απορρόφηση των Ευρωπαϊκών Πόρων του ΕΠΑλΘ 2014-2020

Λιβανός – Κεδίκογλου: Αύξηση στην απορρόφηση των Ευρωπαϊκών Πόρων του ΕΠΑλΘ 2014-2020

Λιβανός – Κεδίκογλου: Αύξηση στην απορρόφηση των Ευρωπαϊκών Πόρων του ΕΠΑλΘ 2014-2020

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κινήθηκε το ποσοστό απορρόφησης των Ενωσιακών Πόρων για το έτος 2021 που αφορά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 (ΕΠΑλΘ 2014-2020).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Πιστοποίησης, θα αφορά σε 10.452.350,96 € συνεισφοράς του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ).

Αντίστοιχα, η κάλυψη του ετήσιου στόχου απορρόφησης – αθροιζόμενη στα έξι (6) προηγούμενα αιτήματα – ανέρχεται σε 55.251.758,51 € συνεισφοράς ΕΤΘΑ (εκ των 57.194.904,37 € του στόχου), το σχετικό ποσοστό διαμορφώνεται στο 96,60 % το δε υπόλοιπο αντιστοιχεί σε 1.943.145,86 € συνεισφοράς ΕΤΘΑ.

Σημειώνεται ότι από τα 57.194.904,37 € του στόχου, τα 45.602.660,37€ αφορούν στον στόχο του 2021(που καλύφθηκε κατά 100%) και τα 11.592.244 € αφορούν στο υπόλοιπο του στόχου του 2020 το οποίο δεν είχε αποδεσμευτεί κατόπιν αποδοχής από την ΕΕ του αιτήματος εξαίρεσης που υποβλήθηκε από την Αρμόδια Διαχειριστική Αρχή.

Παρά τη σωρεία προβλημάτων και δυσκολιών που ανέκυψαν, καθώς και το γεγονός ότι επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε απορρόφηση το συγκεκριμένο ποσοστό απορρόφησης αποτελεί σημαντική επιτυχία, αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού Σπήλιου Λιβανού και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου.

Τέλος, στην επίτευξη του στόχου συνέβαλαν καθοριστικά ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Μπαγινέτας υπό την προηγούμενη ιδιότητα του, και τα αρμόδια στελέχη της ΕΥΔΕΠΑλΘ και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών (Γ.Δ.Ο.Υ.).

Ψήφισμα της σχολής βυζαντινής μουσικής Αγρινίου για την εκδημία του Μητροπολίτη Κοσμά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ