ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΛιβανός: Εγκρίθηκε η τηλεκατάρτιση για τους Νέους Αγρότες – Στόχος η ομαλή συνέχιση του προγράμματος

Λιβανός: Εγκρίθηκε η τηλεκατάρτιση για τους Νέους Αγρότες – Στόχος η ομαλή συνέχιση του προγράμματος

Λιβανός: Εγκρίθηκε η τηλεκατάρτιση για τους Νέους Αγρότες – Στόχος η ομαλή συνέχιση του προγράμματος

Ένα δίκαιο αίτημα των Νέων Αγροτών γίνεται πράξη με παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού στην ΕΕ.

Την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) η 8η τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, με στόχο την απρόσκοπτη και ομαλή συνέχισή του.

Ειδικότερα με την εν λόγω τροποποίηση και ειδικά για τους Νέους Αγρότες εγκρίθηκε:

·         η δυνατότητα τηλε-κατάρτισης των Νέων Γεωργών που έχουν ενταχθεί στο μέτρο 6.1 από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία.

·         η βελτίωση των όρων επίτευξης των στόχων των επιχειρηματικών σχεδίων των Νέων Γεωργών που έχουν ενταχθεί στο μέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014-2020, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ολοκλήρωσή τους και η αποπληρωμή των δικαιούχων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός σε δηλώσεις του σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, προσαρμόζουν την εφαρμογή των προγραμμάτων στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία ώστε οι Νέοι Αγρότες μας να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα οφέλη του προγράμματος. «Με τις αποφάσεις μας διασφαλίζουμε τις συνθήκες για την πλήρη εφαρμογή του Μέτρου, αφού στόχος μας είναι η ενίσχυση των κινήτρων για την είσοδο νέων στον πρωτογενή τομέα», τόνισε ο κ. Λιβανός επισημαίνοντας ότι η προκήρυξη του νέου Μέτρου έχει προϋπολογισμό έως 400 εκατ. ευρώ ενώ οι ωφελούμενοι Νέοι Αγρότες θα λαμβάνουν έως 40.000 ευρώ έκαστος

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο «Ινδιάνος» – Το άτομο που έριξε από το μηχανάκι τον αστυνομικό

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr