ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΛίμνη Πλαστήρα: Σήμερα θα υψωθεί η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο

Λίμνη Πλαστήρα: Σήμερα θα υψωθεί η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο

Λίμνη Πλαστήρα: Σήμερα θα υψωθεί η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο

Μία ξεχωριστή εκδήλωση με αερόστατα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Λίμνη Πλαστήρα στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ολοκληρωτική καταστροφή των χωριών της Λίμνης Πλαστήρα από τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές το 1943.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, στις 7:00 μ.μ. στην Πλαζ Πεζούλας, από δύο αερόστατα θα υψωθεί η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο, έκτασης 1.500 τετραγωνικών μέτρων.

Για πρώτη φορά η σημαία υψώθηκε το 2021 στις εκδηλώσεις εορτασμού του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Φέτος την ανύψωση της σημαίας θα συνοδεύει ο διεθνώς γνωστός σαξοφωνίστας κ. Δημήτρης Βασιλάκης, με επιλεγμένη μουσική για σαξόφωνο, ανάλογο με την φιλοσοφία της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση υλοποιείται από τον Ελληνικό Αεροναυτικό Όμιλο, σε συνεργασία με την Αεροπορική Εταιρεία OLYMPIC BALLOONS και το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και είναι ανοικτή στο κοινό.

Μετά την απογείωση των αερόστατων, περίπου 7:30 μ.μ., στο υπαίθριο θέατρο της Πεζούλας θα δοθεί συναυλία από το συγκρότημα Gypsies On Paradise (GOP), με δίωρο πρόγραμμα από pop, funk, jazz & blues μουσική.

Το συγκρότημα αποτελείται από νέους Καρδιτσιώτες μουσικούς, τον Ανδρόνικο Τρούκη, τον Ηλία Παλαπέλα και τον Γιώργο Γιωτάκο, στο τραγούδι η Έλενα Τσιγάρα.

Με αφορμή τα ιστορικά στοιχεία, στόχος της εκδήλωσης είναι η παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για προβολή της Λίμνης Πλαστήρα ως ορεινού τουριστικού προορισμού, με μοναδικές δυνατότητες όπως λ.χ. οι πτήσεις με αερόστατο.

Για το σκοπό αυτό θα γίνουν εναέριες περιηγήσεις με αερόστατα πάνω από την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου το πρωί στις 07:30 π.μ. με την Ανατολή του Ηλίου και το απόγευμα στις 07:00 μ.μ. πριν την Δύση του Ηλίου καθώς και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου τις ίδιες ώρες όπως και την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου το πρωί.

protothema.gr

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα, ωστόσο συννεφιά σε αρκετές περιοχές της χώρας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ