ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕλλαδαΛίμνη Πλαστήρα: Αλιεύθηκε γουλιανός μήκους 2,40 μέτρων με καλάμι – Aπελευθερώθηκε μετά τη φωτογράφιση

Λίμνη Πλαστήρα: Αλιεύθηκε γουλιανός μήκους 2,40 μέτρων με καλάμι – Aπελευθερώθηκε μετά τη φωτογράφιση

Λίμνη Πλαστήρα: Αλιεύθηκε γουλιανός μήκους 2,40 μέτρων με καλάμι – Aπελευθερώθηκε μετά τη φωτογράφιση

Αλιεύθηκε γουλιανός μήκους 2,40 μέτρων με καλάμι. Ο γουλιανός απελευθερώθηκε στα φιλόξενα νερά της λίμνης αμέσως μετά τη φωτογράφιση.

Τον μεγαλύτερο γουλιανό, που έχει αλιευθεί στη λίμνη Πλαστήρα με καλάμι και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα κατάφεραν να ψαρέψουν δύο άνδρες το βράδυ της Παρασκευής 26 Αυγούστου.

Όπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net ένας ο εξ αυτών και συγκεκριμένα ο κ. Ηλίας Χαλιμούρδας, το γατόψαρο τσίμπησε στις 11 το βράδυ και χρειάστηκε μάχη 2 ωρών για να μπορέσουν να το βγάλουν από το νερό.

Το μήκος του ήταν 2,40 μέτρα αλλά δεν κατέστη δυνατόν να ζυγιστεί γιατί δεν υπήρχαν τα μέσα και η παραμονή του για επιπλέον χρόνο έξω από το νερό θα έθετε σε κίνδυνο την ζωή του.

Επέστρεψε στη λίμνη μετά τη φωτογραφία

΄Έτσι ο κ. Ηλ. Χαλιμούρδας και ο κ. Κ. Φιλίππου επέλεξαν να μην το διακινδυνεύσουν και ο γουλιανός απελευθερώθηκε στα φιλόξενα νερά της λίμνης αμέσως μετά τη φωτογράφιση. Θεωρείται πάντως βέβαιο πως το βάρος του ξεπερνούσε αρκετά τα 80 κιλά, ίσως και τα 90.

Οι δύο συμπολίτες πέραν της επαγγελματικής ενασχόλησης τους με είδη αλιείας είναι μέλη αλιευτικού συλλόγου που ασχολείται με το αθλητικό κομμάτι του ψαρέματος και ότι βγαίνει από την λίμνη επιστρέφει σε αυτή.

Τι είναι ο γουλιανός
Ο γουλιανός (επιστημονική ονομασία: Silurus glanis) είναι μεγάλο είδος γατόψαρου το οποίο απαντά στην κεντρική, νότια και ανατολική Ευρώπη, ενώ έχει εισαχθεί και στη δυτική Ευρώπη.

Είναι ένα από τα δύο είδη γατόψαρων της Ευρώπης, με το άλλο να είναι το γλανίδι (S. aristotelis), ενδημικό είδος των λιμνών της Ελλάδας.

Ο γουλιανός είναι ψάρι του γλυκού νερού και αναγνωρίζεται από το ευρύ, παχύ κεφάλι και το μεγάλο στόμα του. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη γατόψαρων και μπορεί να ξεπεράσει σε βάρος τα 100 κιλά και μήκος τα 2,5 μέτρα. Μπορεί να ζήσει τουλάχιστον 50 χρόνια.

Ζει σε μεγάλες, ζεστές λίμνες και βαθιά, αργά κινούμενα ποτάμια. Προτιμά να παραμείνει σε προστατευμένες τοποθεσίες, όπως τρύπες στην κοίτη του ποταμού ή βυθισμένα δέντρα.

THETOC.GR

“Συμμαχία Πολιτών” – Καπναποθήκες Ηλιού: Ακατανόητη απόφαση της πολιτείας ότι δεν πρέπει να κατεδαφιστεί πλήρως αλλά μόνο μερικώς

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ