ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΔιαφοραΣε καθεστώς ανομίας το Λιμάνι Μεσολογγίου – Κάποιος να βάλει «φρένο»

Σε καθεστώς ανομίας το Λιμάνι Μεσολογγίου – Κάποιος να βάλει «φρένο»

Σε καθεστώς ανομίας το Λιμάνι Μεσολογγίου – Κάποιος να βάλει «φρένο»

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με την παραβατικότητα των Ρομά – Σειρά επαφών από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου για να περιοριστεί η παραβατικότητα στο λιμάνι

Το πρόσφατο περιστατικό με την επίθεση Ρομά σε ιστιοφόρο που είχε ελλιμενιστεί στο λιμάνι του Μεσολογγίου και τον τραυματισμό του ενός από τα δύο μέλη του πληρώματος του σκάφους ξεσήκωσε την τοπική κοινωνία, ώστε να μπει ένα φρένο στην παραβατικότητα που σημειώνεται στο σημείο.

Οι κλοπές, αλλά και η πρόκληση ζημιών στο λιμάνι, είναι συχνό φαινόμενο όπως αναφέρει στη «Σ» ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου Γιώργος Λαγούδης, ο οποίος τονίζει πως πρέπει να σταματήσει αυτό, καθώς πέραν όλων των άλλων υπάρχει και ανησυχία στην τοπική κοινωνία για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, καθώς εκτός από τις κλοπές συχνά οι ρομά προκαλούν και απειλούν ακόμη και παιδιά!

Το μόνο θετικό, σύμφωνα με τον κ. Λαγούδη, είναι ότι δεν έχουν επιτεθεί σε παιδιά μέχρι στιγμής, αλλά το ότι όταν είναι σε παρέες γίνονται ακόμη πιο επιθετικοί είναι αρκετό για να κινητοποιήσει φορείς και υπηρεσίες.

Το μόνο βέβαιο ότι το καθεστώς ανομίας που υπάρχει στο Λιμάνι του Μεσολογγίου, δυσφημεί την περιοχή περιορίζοντας τις προοπτικές περαιτέρω τουριστικής της ανάπτυξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό το τελευταίο περιστατικό σχολιάστηκε δεόντως στα μέσα μαζικής δικτύωσης από τουρίστες που βρίσκονται στο Μεσολόγγι αλλά και από ντόπιους.

Σε πρώτη φάση τουλάχιστον αυτό το δυσφημιστικό συμβάν λειτούργησε θετικά καθώς η στάση των ιστιοφόρων που συμμετείχαν στο ράλι του Ιονίου έγινε κανονικά στο Μεσολόγγι, υπό εντονότερα μέτρα ασφαλείας από τους αρμοδίους. Το μεγάλο ζητούμενο όμως είναι τέτοια μέτρα ασφαλείας να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα.

Ο κ. Λαγούδης ανέλαβε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πρωτοβουλία και πραγματοποίησε επαφές με φορείς και υπηρεσίες, ώστε όλοι να συνδράμουν για να επιτευχθεί άμεσα αποκλιμάκωση της κατάστασης, της παραβατικότητας, και κατά δεύτερον άμεσα να ληφθούν τα μέτρα αυτά που θα οδηγήσουν γρήγορα ακόμη και στην εξάλειψή της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαγούδης μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «το ράλι Ιονίου έκανε κανονικά στάση στο Μεσολόγγι, υπήρχαν πολλά ιστιοφόρα και γι’ αυτό λόγω της κατάστασης στο λιμάνι του Μεσολογγίου, είχαμε αποστείλει επιστολή στο λιμενικό και υπήρξε φύλαξη για όσο παρέμειναν τα σκάφη στο λιμάνι. Γενικά όμως έχει ανακύψει ζήτημα σοβαρό στο σημείο, γίνονται κλοπές και υπάρχει παραβατικότητα από τους Ρομά. Σαν Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για να φυλάσσεται το λιμάνι. Είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά του Λιμενικού Σώματος, ούτε καν της Αστυνομίας. Επιδιώκουμε να αυξήσουν τις περιπολίες τα στελέχη του Λιμενικού, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. Κλέβουν κινητά, συγκεντρώνονται σε ομάδες και προκαλούν άλλες ζημιές, τρομοκρατούν πολίτες ακόμη και παιδιά, που κάνουν ποδήλατο και δεν σταματάνε μόνο εκεί. Το θετικό είναι πως δεν έχουν επιτεθεί σεπαιδιά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Είναι ανεξέλεγκτη όμως η κατάσταση. Προσφύγαμε και στην Αστυνομία ώστε να συνδράμει. Δεν έχει αρμοδιότητα αυτή για το λιμάνι και τη φύλαξή του, αλλά να βοηθήσει την κατάσταση, να αυξήσει τις περιπολίες. Τα περισσότερα περιστατικά γίνονται το βράδυ. Προσπαθούμε όλοι να κάνουμε κάτι προς τη θετική κατεύθυνση. Προκαλούν μάλιστα τους πολίτες, όταν είναι σε ομάδες και αυτό μας ανησυχεί για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και γι’ αυτό προσπαθούμε τώρα να βάλουμε ένα «φρένο», πριν η κατάσταση γίνει πιο επικίνδυνη. Όλοι πρέπει να «βάλουμε πλάτη» και γι’αυτό το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πήρε αυτές τις πρωτοβουλίες, ώστε να πιέσει για να αλλάξει η εικόνα και η κατάσταση. Οι κλοπές είναι συχνές και αυτό πρέπει να σταματήσει. Ήρθαμε σε επαφή ακόμη και με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων του λιμανιού που έχουν φύλακες για να βοηθήσουν και αυτοί στην επιτήρηση. Δεν ξέρουμε τι άλλο πρέπει να κάνουμε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει η παραβατικότητα να σταματήσει».

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Δυτική Ελλάδα: Ο Θύμιος Μπουγάς συναντήθηκε με την οικογένειά του

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ