ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΛιδωρίκι: Γιατί φώναζαν “ανάξιος” στον πρωτοσύγκελο Μουλατσιώτη (εικόνες – βίντεο)

Λιδωρίκι: Γιατί φώναζαν “ανάξιος” στον πρωτοσύγκελο Μουλατσιώτη (εικόνες – βίντεο)

Λιδωρίκι: Γιατί φώναζαν “ανάξιος” στον πρωτοσύγκελο Μουλατσιώτη (εικόνες – βίντεο)

Πρωτοφανές περιστατικό στο Λιδωρίκι ανήμερα της εορτής του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής με το γέροντα Μουλατσιώτη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων που βρίσκονταν στον Ναό, όπως αναφέρει δημοσίευμα του tvstar.gr,  την ώρα της λειτουργίας ο γέροντας Μουλατσιώτης, που είναι Πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολης Φωκίδας, έκανε παρατήρηση στον ιερέα λέγοντας του ότι η Αγία Τράπεζα είναι τρύπια και βρώμικη.

Επίσης σύμφωνα με τις καταγγελίες των πιστών, του είπε πως η εκκλησία θα έπρεπε να είναι πιο καθαρή τέτοια ημέρα, ενώ σχολίασε και τα ράσα που φορούσε.

Όλα αυτά φέρονται να έγιναν μέσα στο Ιερό, χωρίς να ακούσει κάτι κάποιος από τους πιστούς. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο π. Δημήτριος, έξαλλος βγήκε στη Ωραία Πύλη, διέκοψε την Θεία Λειτουργία και είπε στους πιστούς τι ακριβώς συνέβη.

Ο ιερέας και οι πιστοί βγήκαν από τον ναό, αποδοκιμάζοντας τον γέροντα Μουλατσιώτη και φωνάζοντας “ανάξιος”, την ώρα που εκείνος αποχωρούσε.

Δείτε το video:

Η άποψη του πρωτοσύγκελου

Σύμφωνα με την πλευρά του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Φωκίδας π. Νεκτάριου Μουλατσιώτη,  το περιστατικό πήρε αναίτια μεγάλες διαστάσεις με ευθύνη του ιερέα.

Ο πρωτοσύγκελος έκανε προσωπική παρατήρηση στον ιερέα (μέσα στο ιερό) για την κατάσταση της Αγίας Τράπεζας καθώς ήταν ημέρα γιορτής και δεν ήταν καθαρισμένη και στολισμένη όπως έπρεπε και τότε ο ιερέας εξεμάνη και βγήκε στην ωραία πύλη φωνάζοντας και ζητώντας από την πρεσβυτέρα να αποχωρήσουν μαζί από τον ναό.

Η λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά με τον πρωτοσύγκελο και άλλους ιερείς που ήταν παρόντες, αλλά όταν έφευγε ο πρωτοσύγκελος περίπου 20 άτομα τον αποδοκίμασαν.

Ο ίδιος δεν έδωσε συνέχεια και τους έλεγε «Χριστός Ανέστη». Η Μητρόπολη Φωκίδας συνδυάζει το περιστατικό της έντονης αντίδρασης του ιερέα με την επιθυμία του να μετακινηθεί σε άλλη μητρόπολη, αίτημα που ακόμη δεν έχει γίνει αποδεκτό.

Οι πιστοί στο πλευρό του ιερέα

Ο ιερέας πήγε στο σπίτι του και εκεί βρέθηκαν αρκετοί πιστοί, που του ζήτησαν να επιστρέψει στην εκκλησία και να ευλογήσει τα εδέσματα που ετοιμάζονται λόγω της ημέρας.

Εκείνος δέχθηκε και τα πνεύματα ηρέμησαν, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: tvstar.gr

Στη λίμνη Τριχωνίδα η τελετή έναρξης της 37ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →