ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΛευκάδα – Νικολέτα Κονδυλάτου: «Όσα κορίτσια αποφασίσουν να παίξουν ποδόσφαιρο τα περιμένουμε στην ομάδα»

Λευκάδα – Νικολέτα Κονδυλάτου: «Όσα κορίτσια αποφασίσουν να παίξουν ποδόσφαιρο τα περιμένουμε στην ομάδα»

Λευκάδα – Νικολέτα Κονδυλάτου: «Όσα κορίτσια αποφασίσουν να παίξουν ποδόσφαιρο τα περιμένουμε στην ομάδα»

Η Νικολέτα Κονδυλάτου είναι ένα κορίτσι που μεγάλωσε μέσα στα σπορ και τα αθλήματα! Απόφοιτος γυμναστικής ακαδημίας άλλωστε, δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς.Κι όμως αν και πέρασε από τον στίβο, αγάπησε τον χορό, ασχολήθηκε με την γιόγκα τελικά κατέληξε να λατρέψει την στρογγυλή θεά! Σε βαθμό μάλιστα που όταν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά της παπούτσια, σκέφτεται σοβαρά να παραμείνει στον χώρο ως προπονήτρια ποδοσφαίρου!

 Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

Όταν ήμουν στο Λύκειο και έκανα προπονήσεις στίβου θυμάμαι ότι εκείνες τις ώρες έκανε προπονήσεις η ποδοσφαιρική ομάδα του Τηλυκράτη, αποφάσισα να παρακολουθήσω έναν αγώνα τους  και  από τότε κατάλαβα ότι μου αρέσει να βλέπω ποδόσφαιρο… Πιο μικρή δεν σου κρύβω ότι παίζαμε με τις κοπέλες  σε γήπεδο ποδόσφαιρο αλλά μέχρι εκεί. Η πρώτη μου όμως σοβαρή επαφή με το άθλημα ήταν στο Πανεπιστήμιο,  στο δεύτερο έτος που είχαμε υποχρεωτικό το μάθημα του ποδοσφαίρου. Εκεί κατάλαβα ότι μου άρεσε και επιστρέφοντας στην Λευκάδα τον Μάιο του 2016, είχα μια συνάντηση με τον κ. Μεϊντάνη ο όποιος μου μίλησε για την ιδέα να δημιουργήσουμε μια γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα στο νησί! Αυτό ήταν το πρώτο λιθαράκι για να έρθει μετά η συνεργασία μου με τον Γιάννη Βακουφτσή όπου αποφασίσαμε εντελώς στην πλάκα να ιδρύσουμε την γυναικεία ομάδα. Ήρθαμε σε επαφή με τον Πανλευκάδιο και τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία…..

Πως αντιμετωπίζουν οι δικοί σου άνθρωποι το γεγονός ότι παίζεις ποδόσφαιρο;

Καταρχήν όταν ετοιμάζομαι για αγώνα ή προπόνηση και φεύγω από το σπίτι ο πατέρας μου φωνάζει ¨προσοχή μην σπάσεις τα πόδια σου….¨ σε αντίθεση με την μητέρα μου που της άρεσει και δεν είχε ποτέ καμία αντίρρηση. Στις φίλες μου ομολογώ ότι τους κάνει εντύπωση που παίζω ποδόσφαιρο αλλά συχνά έρχονται στο γήπεδο να μας υποστηρίξουν!

Πως είναι η συμπεριφορά των αγοριών όταν μαθαίνουν ότι παίζεις ποδόσφαιρο;

Τα τελευταία χρόνια το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει αναπτυχθεί αρκετά και το γεγονός ότι μια γυναίκα παίζει ποδόσφαιρο, δεν κάνει τόσο μεγάλη αίσθηση. Φυσικά τους κάνει εντύπωση στην αρχή και ίσως και να κοροϊδεύουν κάπως αλλά μέχρι εκεί, στο φινάλε μας αποδέχονται.

Μίλησε μας για την ιστορία αυτής της ομάδας.

Η ομάδα αυτή ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, την πρώτη  χρονιά ουσιαστικά κάναμε μόνο προπονήσεις χωρίς κάποιο επίσημο παιχνίδι. Τις δύο επόμενες χρονιές στη Γ’ Εθνική Γυναικών όπως και η εφετινή χρονιά που ξεκινά στις 3 Νοεμβρίου με πρώτο παιχνίδι εκτός στην Καστοριά.

Πριν από δύο σχεδόν χρόνια είχε γίνει το σεμινάριο προπονητικής που είχε διοργανώσει ο Οδυσσέας Νυδριού σε συνεργασία με την Μονακό. Ήσουν μια από τις δύο κοπέλες που είχαν πάρει μέρος, θα σε ενδιέφερε κάτι πάνω στην προπονητική στο ποδόσφαιρο;

Πιστεύω πως στην επόμενη πενταετία θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ και με την προπονητική.  Προσπαθώ να μπω στο κλίμα με κάποια σεμινάρια που παρακολουθώ ώστε να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου.

Τι συμβουλή θα έδινες στα νέα κορίτσια που θέλουν να ξεκινήσουν ποδόσφαιρο;

Αρχικά για να ξεκινήσουν δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ποδόσφαιρο και το λέω απο την δική μου εμπειρία. Ξεκινήσαμε δειλά, δειλά και μάθαμε στη πορεία με τη καθοδήγηση του προπονητή μας Γιάννη Βακουφτσή ο οποίος μας ανέλαβε από το μηδέν τις περισσότερες και μας έμαθε να αγαπήσουμε αυτό το άθλημα και τον ευχαριστούμε πολύ γι αυτό . Φέτος μας ανέλαβαν καινούρια χέρια, ο κ. Μεσσήνης και ο κ. Πολίτης και μέσω αυτών μαθαίνουμε συνεχώς και εξελισσόμαστε προπόνηση με προπόνηση, μας δείχνουν αγάπη, προσοχή και αυτό είναι σημαντικό.  Όσα κορίτσια το αποφασίσουν είναι καλοδεχούμενες στην δική μας ομάδα!

lefkadapress.gr

Άρης: Αμφίβολος ο Φετφατζίδης με Παναιτωλικό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr