ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΛευκάδα: Νέα κινητοποίηση για το κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα

Λευκάδα: Νέα κινητοποίηση για το κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα

Λευκάδα: Νέα κινητοποίηση για το κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα

Λευκάδα: Νέα κινητοποίηση για το κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα όπως αναφέρει η εφημερίδα ‘Συνείδηση”. 

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Την αγανάκτηση τους εξέφρασαν την Τρίτη 10/1 κάτοικοι της Λευκάδας και της Βόνιτσας μετά την απόφαση διακοπής της κυκλοφορίας στο τμήμα Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα, λόγω ανακατασκευής του υφιστάμενου οδικού δικτύου.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από τις δημοτικές παρατάξεις “Όλοι για τη Λευκάδα” του πρώην δημάρχου Κ. Δρακονταειδή και η “Συμφωνία Ελπίδας” του Δ. Μασούρα από το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, ενώ νέα διαμαρτυρία προγραμματίζει για σήμερα το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας μαζί με άλλα σωματεία της περιοχής.

Η διακοπή της κυκλοφορίας για χρονικό διάστημα δύο μηνών εκτιμάται ότι θα έχει τραγικά αποτελέσματα για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, ενώ το βασικό πρόβλημα δημιουργείται από το γεγονός ότι η προτεινόμενη εναλλακτική μέσω Περατιάς – Πλαγιάς – Στενού δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την κίνηση από και προς το νησί, αφού πρόκειται για ένα στενό δρόμο που παρουσιάζει μεγάλη επικινδυνότητα ιδίως για την κίνηση βαρέων οχημάτων.

Μια σημαντική πτυχή των διαμαρτυριών είναι η επίκληση στη συμβατική υποχρέωση του αναδόχου του έργου να υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών διαθέσιμη μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση ή έστω μια λωρίδα με εναλλαγή κατεύθυνσης. Από ορισμένους μάλιστα προτάθηκε ως συντομότερη εναλλακτική διαδρομή η βελτίωση του αγροτικού δρόμου Άγιος Νικόλαος – Πλαγιά, ώστε να γίνεται από εκεί η κυκλοφορία.

Συνδικαλιστικά σωματεία της περιοχής πάντως μαζί με το Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 15:00 κινητοποίηση στη διασταύρωση προς Περατιά-Πλαγιά. Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας “το βασικό πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν, ώστε με τις πλάτες της ίδιας της κυβέρνησης να μην υλοποιηθεί η σύμβαση μεταξύ του αναδόχου, της «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» και της κυβέρνησης που επέβαλε στην εταιρία την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων, όπου με δική της ευθύνη έπρεπε να βρει τεχνικά εφικτή λύση.

Τα χρήματα που προβλέπονταν για την υλοποίηση τέτοιων εναλλακτικών λύσεων φτάνουν σχεδόν στο 50% του προϋπολογισμού του έργου, κάτι που όμως φαίνεται να μη συνέφερε την κερδοφορία της «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» και δεν υλοποιήθηκαν”.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Λευκάδα: Νέα κινητοποίηση για το κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα

Καιρός: Έρχεται χειμώνας με ψυχρή εισβολή, πολικές αέριες μάζες, βροχές και καταιγίδες – Πότε αναμένεται η μεταβολή

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ