H Google αναδεικνύει τη Λευκάδα το δεύτερο πιο δημοφιλέστερο νησί της Ελλάδας

Η Σαντορίνη “στέφθηκε” ως το πιο δημοφιλές ελληνικό νησί, με βάση τον αριθμό των διαδικτυακών αναζητήσεων, στην κατάταξη της Holidu με τα 20 πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά, με τη Λευκάδα και την Κέρκυρα να βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη, στην οποία περιλαμβάνονται και ορισμένες εκπλήξεις.

Λευκάδα: H Google την αναδεικνύει στο δεύτερο πιο δημοφιλέστερο νησί της Ελλάδας

Η Σαντορίνη “στέφθηκε” ως το πιο δημοφιλές ελληνικό νησί, με βάση τον αριθμό των διαδικτυακών αναζητήσεων, στην κατάταξη της Holidu με τα 20 πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά, με τη Λευκάδα και την Κέρκυρα να βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη, στην οποία περιλαμβάνονται και ορισμένες εκπλήξεις.

Η Σαντορίνη, με 112.700 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google είναι επίσημα το πιο δημοφιλές νησί της Ελλάδας. Το πανέμορφο ηφαιστειακό νησί του Αιγαίου και η μοναδική γεωλογία του έχει ως αποτέλεσμα μερικά από τα πιο απίστευτα φυσικά τοπία!

Είναι διάσημη φυσικά για τα συναρπαστικά ηλιοβασιλέματα που απλόχερα προσφέρει, τις παραλίες με τη μαύρη άμμο και τα κρυστάλλινα νερά, αλλά και τα γραφικά χωριά που βρίσκονται “σκαρφαλωμένα” στις κορυφές των λόφων.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Λευκάδα με 73.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google.

Γνωστή για τις όμορφες παραλίες της με χρυσή αμμουδιά και τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά όπως οι Εγκρεμνοί, το Πόρτο Κατσίκι, το Κάθισμα και ο Άγιος Νικήτας, η Λευκάδα προσφέρει στους επισκέπτες και ορεινά χωριά για να απολαύσουν πεζοπορία, ποδηλασία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

Η εύκολη πρόσβασή της με το αυτοκίνητο, καθώς συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με μία γέφυρα, την καθιστά ακόμη πιο ελκυστική στους επισκέπτες.

Η Κέρκυρα με 73.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google συναντάται στην τρίτη θέση. Το νησί μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ποικιλόμορφο τοπίο, το οποίο συνθέτουν από παρθένες παραλίες μέχρι απόκρημνα βουνά και καταπράσινα δάση.

Στην τέταρτη θέση ακολουθεί ένα ακόμη νησί του Ιονίου, η Ζάκυνθος με 67.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google.

Το νησί με τη διάσημη παραλία Ναυάγιο, τον Γέρακα, που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ωοτοκίας για τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα και τις Γαλάζιες Σπηλιές δικαίως βρίσκεται στις πρώτες θέσεις

Η Μύκονος εξασφαλίζει φέτος τη θέση της ως το πέμπτο πιο δημοφιλές νησί της Ελλάδας, με 67.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google.

Γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή, η Μύκονος είναι πολλά περισσότερα, καθώς διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες, από απομονωμένους όρμους, μέχρι πολυσύχναστα μέρη για πάρτι -με τις πιο φημισμένες να είναι η παραλία Paradise Beach, η παραλία Super Paradise, αλλά και η παραλία Ψαρού- μία πανέμορφη Χώρα, με γραφικά σοκάκια και ξεχωριστή αρχιτεκτονική.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Κως, η Πάρος, η Νάξος, η Ρόδος και η Κρήτη, στην έκτη, έβδομη, όγδοη, ένατη και δέκατη θέση, αντίστοιχα.

Το Top 20 συνθέτουν η Κύθνος, η Κεφαλονιά, η Μήλος, η Σκιάθος, η Ύδρα, ο Πόρος, το Αγκίστρι, η Σύρος, η Αίγινα και η Σκόπελος.

Το top 5 αναλυτικά

Σαντορίνη – 112.700 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Η Σαντορίνη είναι επίσημα το πιο δημοφιλές νησί της Ελλάδας σύμφωνα με τις αναζητήσεις των Ελλήνων. Το πανέμορφο ηφαιστειακό  νησί του Αιγαίου και η μοναδική γεωλογία του έχει ως αποτέλεσμα μερικά από τα πιο απίστευτα φυσικά τοπία! Είναι διάσημη φυσικά για τα συναρπαστικά ηλιοβασιλέματα που απλόχερα προσφέρει, τις παραλίες με τη μαύρη άμμο και τα κρυστάλλινα νερά και τα γραφικά χωριά που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στις κορυφές των λόφων. Η Σαντορίνη έχει μια μοναδική ατμόσφαιρα που είναι δύσκολο να περιγραφεί και σας περιμένει να την ανακαλύψετε.

Λευκάδα – 73.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Στην δεύτερη θέση η Λευκάδα! Ένα νησί που βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος δυτικά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η Λευκάδα είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της με χρυσή αμμουδιά και τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά όπως οι Εγκρεμνοί, το Πόρτο Κατσίκι, το Κάθισμα και ο Άγιος Νικήτας. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν επίσης τα ορεινά χωριά του νησιού και να απολαύσουν ποδηλασία, πεζοπορία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο, καθώς συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με μία γέφυρα. Έτσι είναι πιο εύκολο για τους επισκέπτες να εξερευνήσουν το νησί και την πληθώρα των αξιοθέατων του.

Κέρκυρα – 73.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Ένα ακόμη νησί του Ιονίου συναντάμε στην τρίτη θέση και δεν είναι άλλο από την Κέρκυρα! Το νησί μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ποικιλόμορφο τοπίο, από τις παρθένες παραλίες του μέχρι απόκρημνα βουνά και καταπράσινα δάση. Η Κέρκυρα έχει μία πλούσια ιστορία που αντανακλάται στην αρχιτεκτονική και τα μουσεία της και αξίζει να σημειωθεί ότι κατοικείται από την αρχαιότητα και έχει επηρεαστεί από διάφορους πολιτισμούς συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, των Ρωμαίων, των Βενετών και των Βρετανών. Οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, να απολαύσουν τοπικά φεστιβάλ και να ζήσουν την έντονη νυχτερινή ζωή του νησιού.

Ζάκυνθος – 67.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Το νησί με την πιο διάσημη παραλία Ναυάγιο βρίσκεται στην τέταρτη θέση και είναι φυσικά η Ζάκυνθος! Επίσης νησί του Ιονίου, με καταγάλανα νερά και χρυσή αμμουδιά, ιδανικό για ξέγνοιαστες διακοπές κάθε εποχή του χρόνου. Πέρα από το Ναυάγιο ακόμη μία διάσημη παραλία είναι ο Γέρακας, η οποία αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ωοτοκίας για τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα. Οι Γαλάζιες Σπηλιές που βρίσκονται στη βορειοδυτική ακτή του νησιού, είναι ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε! Η Ζάκυνθος είναι εύκολα προσβάσιμη με πλοίο από την ηπειρωτική Ελλάδα και άλλα κοντινά νησιά αλλά και με αεροπλάνο καθώς πραγματοποιούνται πτήσεις από διάφορες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Μύκονος – 67.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Η Μύκονος εξασφαλίζει φέτος τη θέση της ως το πέμπτο πιο δημοφιλές νησί της Ελλάδας. Αυτό το νησί είναι γνωστό για την έντονη νυχτερινή ζωή με πολλά κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια που παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα. Διαθέτει βέβαια και πολλές όμορφες παραλίες, από απομονωμένους όρμους, μέχρι πολυσύχναστα μέρη για πάρτι με τις πιο φημισμένες να είναι η παραλία Paradise Beach, η παραλία Super Paradise αλλά και η παραλία Ψαρού. Η Μύκονος φημίζεται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της με τα ασβεστωμένα σπίτια και τις πολύχρωμες πόρτες και η Χώρα με τα γραφικά σοκάκια της και τις πλατείες προσφέρεται για εξερεύνηση.

cyclades24.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ομόφωνη η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας για παραμονή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια