ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΑκτοπλοϊκή σύνδεση για Κάλαμο και Καστό ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς

Ακτοπλοϊκή σύνδεση για Κάλαμο και Καστό ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς

Ακτοπλοϊκή σύνδεση για Κάλαμο και Καστό ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς

Η δημιουργία υποδομών υποδοχής κρουαζερόπλοιων στη Λευκάδα και η άρση της απομόνωσης του Καστού και του Κάλαμου με τακτικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ταχύπλοα επείγουσας μεταφοράς και δίκτυο ελικοδρομίων, ζήτησε να τεθούν ως προτεραιότητες στον προγραμματισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ), ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, κατά τη ) συνάντηση εργασίας στη Ζάκυνθο για το σχεδιασμό της Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και τον Νησιωτικό Χώρο στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, εκτός της ιδίας συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ΧριστιάναΚαλογήρου, καθώς και εκπρόσωποι του γραφείου Υπουργού και της Ομάδας Χάραξης Πολιτικών του ΥΝΑΝΠ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ευρεία διαβούλευση με φορείς και εμπλεκόμενους από τα Ιόνια Νησιά, σχετικά με το σχεδιασμό για την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο πολιτικών και παρεμβάσεων, που θα συμβαδίζει με τους θεματικούς στόχους της νέας Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ και θα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της νησιωτικότητας.

«Συμμετέχουμε στον εθνικό διάλογο, γιατί θέλουμε η νησιωτικότητα να πάψει να αποτελεί μειονέκτημα και να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία. Η θάλασσά μας είναι ο βασικός μοχλός της οικονομίας μας. Εκτός από τον τουρισμό μικρών σκαφών, θέλουμε η Λευκάδα να αποκτήσει τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να στραφεί και στον τουρισμό κρουαζιέρας»ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και υπογράμμισε:

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για Γαλάζια Ανάπτυξη χωρίς να μπορούμε να συγκρατήσουμε τους ανθρώπους μας στον τόπο τους. Πρέπει να αρθεί η απομόνωση των μικρών νησιών μας, όπως ο Κάλαμος και ο Καστός. Θέλουμε να υπάρχουν διασφαλισμένες οι βασικές υπηρεσίες για τους κατοίκους.

Ζητάμε μόνιμες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, καθώς και στολίσκο ταχύπλοων διασωστικών σκαφών, για την επείγουσα διακομιδή ασθενών.

lefkadapress.gr

Κτηνωδία στους Αγίους Θεοδώρους: Έδεσε και πέταξε στα σκουπίδια ζωντανές κότες

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr