ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΛέτε να εφαρμόζεται ο νόμος και να χάνονται οι “κυνηγοί χαλκού”;

Λέτε να εφαρμόζεται ο νόμος και να χάνονται οι “κυνηγοί χαλκού”;

Λέτε να εφαρμόζεται ο νόμος και να χάνονται οι “κυνηγοί χαλκού”;

Πραγματικά μερικές ειδήσεις μπορούν να σε κάνουν να διασκεδάσεις και να περάσεις όμορφα. Στην Ελλάδα, λέει, διαπιστώθηκε ότι το κλειδί για την πράσινη μετάβαση είναι ο…χαλκός!

Για τη μετάβαση αυτή απαιτούνται – μεταξύ άλλων –  μεγάλες ποσότητες σε κρίσιμες ορυκτές πρώτες ύλες (ΟΠΥ), όπως ο χαλκός, το κοβάλτιο, το αλουμίνιο κ.α.

Ωστόσο, η πράσινη μετάβαση αντιμετωπίζει μια σημαντική πρόκληση: η ζήτηση για ΟΠΥ αυξάνεται διαρκώς από σχεδόν το σύνολο των τομέων της οικονομίας και δεν υπάρχει επάρκεια απαραίτητων, διαθέσιμων αποθεμάτων για την κάλυψη του μεγάλου κύματος της ζήτησης.

Γιατί, όμως, λέτε ότι έχουν πέσει όλα τα δημοσιεύματα πάνω στο θέμα του χαλκού; Διότι έχει βρεθεί πολύς χαλκός, μεγάλα κοιτάσματα στις Σκουριές! Ναι, στις γνωστές Σκουριές που κάποτε γινόταν πόλεμος…

Διαβάζουμε ότι “στο παγκοσμίου κλάσης πορφυριτικό κοίτασμα στις Σκουριές υπάρχουν βεβαιωμένα αποθέματα 740.000 τόνων χαλκού και 3,6 εκατ. ουγκιών χρυσού που, με την ολοκλήρωση της επένδυσης και την έναρξη παραγωγής του μεταλλείου, θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του εφοδιαστικού κενού σε κρίσιμα μέταλλα, όπως είναι ο χαλκός.

Για του λόγου το αληθές, το επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός προβλέπει πρόσθετες επενδύσεις 1,9 δισ. δολάρια τα προσεχή χρόνια, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία 3.000 μόνιμων και καλά αμειβόμενων άμεσων θέσεων εργασίας, έσοδα περί τα 2 δισ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ οι εξαγωγές θα ξεπεράσουν τα 11 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, εκτιμάται πως θα ενισχυθεί η τοπική αγορά, δεδομένου ότι η αξία αγορών προς Έλληνες προμηθευτές θα είναι άνω των 4 δισ. δολαρίων, ενώ δρομολογούνται 80 εκατ. δολάρια για τοπικά έργα κοινωνικού χαρακτήρα που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής, αφήνοντας παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές”.

Πολύ πλάκα δεν έχει; Είστε έτοιμοι να δείτε να εφαρμόζεται ο νόμος και να εξαφανίζονται οριστικά οι περίφημοι “κυνηγοί χαλκού”;

Σίγουρα θα βρεθεί μια λύση τώρα που θα μπουν τα μεγάλα συμφέροντα. Όχι όπως μέχρι τώρα, που κάποιοι κακομοίρηδες έκλαιγαν για τις ζημιές…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Με το δήθεν φάουλ του Κασσελάκη καταλάβαμε πολλά…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ