ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΛέσβος: Με το μπουφάν του εθελοντή πυροσβέστη πάνω από τα ράσα δίνουν μάχη με τις φλόγες (εικόνες)

Λέσβος: Με το μπουφάν του εθελοντή πυροσβέστη πάνω από τα ράσα δίνουν μάχη με τις φλόγες (εικόνες)

Λέσβος: Με το μπουφάν του εθελοντή πυροσβέστη πάνω από τα ράσα δίνουν μάχη με τις φλόγες (εικόνες)

Δύο ιερείς, παραδείγματα προς μίμηση, δίνουν από χθες μάχη στη Λέσβο, μαζί με τους εθελοντές και τους πυροσβέστες στη μεγάλη φωτιά των Βατερών.

Όπως αναφέρει το stonisi.gr, πρόκειται για τον π. Στρατή Κακάμπουρα από την ενορία του Αμπελικού και ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Άμπελος, και τον π. Γιώργη από την Ενορία του Αφάλωνα ο οποίος είναι κάτοικος Παναγιούδας.

Οι δυο ιερείς, αψηφώντας τους κινδύνους δίνουν από χθες μάχη με τις φλόγες φορώντας το μπουφάν του εθελοντή πυροσβέστη πάνω από τα ράσα τους.

Για τον παπά Γιώργη, οι χωριανοί του αισθάνονται περήφανοι και αναφέρουν ότι η πράξη του αυτή τους κάνει όλους περήφανους και δείχνει για άλλη μια φορά ότι ο κλήρος ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Ο παπά Στρατής Κακάμπουρας είναι η ψυχή του Αμπελικού και ο λόγος που το χωριό παραμένει ενωμένο σαν μια γροθιά κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εθελοντικό Σωματείο «Άμπελος» είναι ενταγμένο στους καταλόγους της Πολιτικής Προστασίας εδώ και πολλά χρόνια ενώ διαθέτει δικά του πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα. Μάλιστα το ένα από τα δύο πυροσβεστικά οχήματα αγοράστηκε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη γιορτή Εθελοντισμού που γίνεται κάθε καλοκαίρι στην περιοχή.

 

Κινδύνευσε η ζωή τριών πυροσβεστών τη νύχτα κατά την κατάσβεση των πυρκαγιών

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ