ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΛέσβος: Γέννησε στα βράχια με το που έφτασε στην Ελλάδα – Η δραματική επιχείρηση διάσωσης

Λέσβος: Γέννησε στα βράχια με το που έφτασε στην Ελλάδα – Η δραματική επιχείρηση διάσωσης

Λέσβος: Γέννησε στα βράχια με το που έφτασε στην Ελλάδα – Η δραματική επιχείρηση διάσωσης

Nεαρή πρόσφυγας έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο παιδί όταν η βάρκα προσέγγισε βραχονησίδα ανατολικά της Λέσβου.

Η πρόσφυγας έγινε μητέρα μετά από ένα ανεπανάληπτο θρίλερ για την ίδια μεσοπέλαγα. Η βάρκα πάνω στην οποία βρισκόταν η ίδια και άλλα 34 άτομα έμεινε κάποια στιγμή ακυβέρνητη, αλλά ευτυχώς οι άνθρωποι κατάφεραν να επικοινωνήσουν, να ζητήσουν βοήθεια και να δώσουν το στίγμα τους. Όταν η γυναίκα κατάφερε να βγει στα βράχια, γέννησε με τους υπόλοιπους να προσπαθούν να την βοηθήσουν και να αποτρέψουν τον οποιοδήποτε κίνδυνο για το βρέφος της.

Τριάντα πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησαν τα ξημερώματα από τα παράλια της Τουρκίας και έφτασαν στη νησίδα Μπαρμπαλιάς στα Τοκμάκια, ανατολικά της Λέσβου. Τελικά όμως 31 άτομα μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης με σκάφος του λιμενικού, αφού μια νεαρή πρόσφυγας γέννησε αμέσως μόλις πάτησε ελληνικό έδαφος.

Οι πρόσφυγες έδωσαν το στίγμα τους στις Αρχές και ένα πλοίο του λιμενικού έφτασε το πρωί στο σημείο, δίνοντας τις πρώτες βοήθειες στη νεαρή μητέρα και το μωρό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενοφόρο περιμένει τη γυναίκα και το νεογνό στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να τους μεταφέρει στο Βοστάνειο Νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στη δομή καραντίνας του Καρά Τεπέ. Όπως έγινε γνωστό ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα, είναι 5 γυναίκες.

Πηγή: newsit.gr

Η οικογένεια Πιστιόλα ευχαριστεί για την συμπαράσταση στο βαρύ πένθος της

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ