ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ λεπτομέρεια στην απόφαση για τον Κορκονέα

Η λεπτομέρεια στην απόφαση για τον Κορκονέα

Η λεπτομέρεια στην απόφαση για τον Κορκονέα

Η λεπτομέρεια στην απόφαση για τον Κορκονέα

Ακόμη δεν διαφαίνεται πως το έχουν πάρει το θέμα οι διάφοροι οργανισμοί διοργάνωσης επεισοδίων.

Αλλά η απόφαση για αναγνώριση ελαφρυντικών στον Επαμεινώνδα Κορκονέα για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η επακόλουθη έξοδός του από την φυλακή μετά από 11 χρόνια προκαλεί ήδη συζητήσεις.

Το 2019 είχαν “σπάσει” τα ισόβια για την περίπτωσή του με αναγνώριση πρότερου σύννομου βίου για να επαναληφθεί το 2020 η δίκη και να διακοπεί ξανά γιατί δεν είχαν κληθεί οι γονείς του αδικοχαμένου μαθητή.

Πρέπει όμως να σταθεί κανείς στο ίδιο το αποτέλεσμα. Αυτό το 4-3 του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, ενός δικαστηρίου με ένορκους πολίτες και τακτικούς δικαστές, Εφέτες συγκεκριμένα.

Οι τρεις (αρ.3) που μειοψήφησαν ήταν αποκλειστικά οι 3 Εφέτες, κάτι που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα το έκριναν οι πολίτες ένορκοι.

Με άλλα λόγια, αν θέλει κανείς να κρίνει το δικαστικό αποτέλεσμα, αντί να αναθεματίζει την Δικαιοσύνη στην χώρα, καλόν είναι να αποδώσει την μομφή στον μόνο υπαίτιο.

Στον αδάμαστο και αδούλωτο ελληνικό λαό και το αντιπροσωπευτικό του δείγμα στο δικαστήριο. Ναι, αυτόν τον αδάμαστο λαό που κάποιοι δεν παραλείπουν διαρκώς να καλοπιάνουν για να τον εκμαυλίσουν.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πανεπιστήμιο και Μητροπόλεις οι εκκρεμότητες του Υπουργείου Παιδείας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ