ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΛεπενού: Οι κτηνοτρόφοι εκπέμπουν S.O.S. – Δεν έχουν πρόσβαση στα ζώα τους λόγω ζημιών στους αγροτικούς δρόμους (εικόνες)

Λεπενού: Οι κτηνοτρόφοι εκπέμπουν S.O.S. – Δεν έχουν πρόσβαση στα ζώα τους λόγω ζημιών στους αγροτικούς δρόμους (εικόνες)

Λεπενού: Οι κτηνοτρόφοι εκπέμπουν S.O.S. – Δεν έχουν πρόσβαση στα ζώα τους λόγω ζημιών στους αγροτικούς δρόμους (εικόνες)

Προβλήματα μικρά ή μεγάλα από την κακοκαιρία καταγράφονται σε όλο το φάσμα του δήμου Αγρινίου, αλλά η περιοχή της Λεπενούς αντιμετωπίζει σοβαρότερα ζητήματα,καθώς οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πρόσβαση στις σταβλικές τους εγκαταστάσεις τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Λεπενούς Κώστα Σταμάτη: “στους περισσότερους αγροτικούς δρόμους της περιοχής η πρόσβαση είναι αδύνατη. Το 80% τουλάχιστον των κατοίκων της περιοχής είναι κτηνοτρόφοι και δεν μπορούν να πάνε στα ζώα τους να τα ταΐσουν. Είναι σημαντικό το θέμα αυτό. Τουλάχιστον 100 οικογένειες που η κτηνοτροφία είναι το κύριο επάγγελμά τους δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα ζώα τους.

Εκτός από τους αγροτικούς δρόμου λ.χ. στην περιοχή “Γεννηματά“, ¨Ράχη” και “Λογκάδες” (και δεν είναι μόνο αυτές οι περιοχές) που είναι σε πολύ κακή κατάσταση, έχουν πλημμυρίσει και οι καλλιέργειες στην περιοχή “Ξηροπόταμος“. Τα προβλήματα ξεκίνησαν εδώ και 4 ημέρες, αλλά χθες διογκώθηκαν και φτάσαμε στην κατάσταση που ζούμε τώρα. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη οι κτηνοτρόφοι να φτάσουν στα ζώα τους άμεσα”.

Προβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές του δήμου. Συχνό φαινόμενο χθες το βράδυ ήταν οι διακοπές ρεύματος. Μάλιστα σε πολλά χωρία της περιοχής η διακοπή δεν ήταν γενική, αλλά γίνονταν σε αρκετά σπίτια.

Προβλήματα μικρής έκτασης προέκυψαν και στο κέντρο της πόλης, στην οδό Παναγοπούλου, όπου νωρίτερα το πρωί οι κάτοικοι διαπίστωσαν πως υπήρξε διακοπή νερού.

Καινούργιο – Κάτω Τραγάνα: Οι ζημιές με το πρώτο φως της ημέρας (εικόνες)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr