ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΛείπει ακόμη και φάρμακο κατά της επιληψίας από τη αγορά!

Λείπει ακόμη και φάρμακο κατά της επιληψίας από τη αγορά!

Λείπει ακόμη και φάρμακο κατά της επιληψίας από τη αγορά!

Λείπει ακόμη και φάρμακο κατά της επιληψίας από τη αγορά!

Το πρόβλημα με τις ελλείψεις των φαρμάκων στην αγορά ορθώς έχει πάρει διαστάσεις, όπως ορθώς επιχειρείται και να διευθετηθεί με μέτρα όσο το δυνατόν νωρίτερα, πριν ενσκήψει καμία κρίση και σε αυτό τον τομέα.

Επειδή όμως ο λόγος των ελλείψεων δεν είναι ένας αλλά πρόκειται για πολυπαραγοντικό θέμα, η συζήτηση ανοίγει πολύ και για να μην εκτροχιαστεί τελείως εστιάζουν όλοι στις εποχικές ιώσεις και τα σιρόπια για τα παιδιά που έχουν μεγάλο θέμα ακόμη και από το “στοκάρισμα” που έχουν κάνει κάποιοι γονείς στα σπίτια τους.

Αυτό που μας διαφεύγει όμως είναι ότι λείπουν φάρμακα που είναι απαραίτητα για την επιβίωση κάποιων ασθενών, φάρμακα χωρίς τα οποία η ζωή κινδυνεύει ή δεν έχει καμιά ποιότητα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών υπάρχουν ινσουλίνες που είναι σε έλλειψη και η μόνη συμβουλή που μπορεί να δίνεται στον γιατρό είναι “αλλάξτε σκεύασμα μήπως και υπάρχει περισσότερο απόθεμα από άλλη εταιρεία”.

Αυτό όμως δεν είναι καθόλου εύκολο για κάποιον που έχει μάθει να ρυθμίζεται επί πολλά χρόνια με μια συγκεκριμένη ινσουλίνη.
Ακόμη χειρότερα, φαρμακοποιός επιβεβαιώνει την έλλειψη γνωστού φαρμάκου κατά της επιληψίας, του “Depakine Chrono” το οποίο θεωρείται κρίσιμο για την ζωή κάποιου επιληπτικού.

Κι όμως, η απάντηση της μητρικής εταιρείας στο ερώτημα-αίτημα του φαρμακοποιού για το τι μέλλει γενέσθαι ήταν ένα απλό “σας γνωστοποιούμε ότι το Depakine Chrono βρίσκεται σε έλλειψη και δεν γνωρίζουμε πότε αυτό θα αλλάξει”!

Τι μπορεί να πει κανείς στους συγγενείς κάποιου ανθρώπου που πάσχει από επιληψία και απλά του λένε “δεν υπάρχει φάρμακο”, άραγε;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Μετά τις γιορτές και η δημοσκόπηση του ΣΥΡΙΖΑ για το Αγρίνιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ