Λέει και κανένα ανέκδοτο ο Πιερρακάκης να περνάει η ώρα...

Ο υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης, έχοντας καλλιεργήσει το προφίλ του τεχνοκράτη από το υπουργείο ψηφιακής μεταρρύθμισης (ή κάτι τέτοιο) έχει μια σχετική άνεση να λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω

Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024.
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Είναι και νέος, θεωρείται και επιτυχημένος, ε, λίγη παραπάνω πίστωση του δίνεται, η αλήθεια είναι αυτή.

Όμως καμιά φορά το παρακάνει και ίσως πρέπει κάποιος να τον επαναφέρει στην πραγματικότητα, την σκληρή, καθημερινή, όχι εκείνη που με μια εφαρμογή στο κινητό λύνονται τα πάντα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε να φανεί και λίγο αντιστασιακός απέναντι στη απόλυτη εξουσία των φροντιστηρίων: "Ήδη έχει ξεκινήσει η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία και η οποία θα προχωρήσει σε όλα τα μαθήματα. Για κάθε ώρα σχολικού μαθήματος, θα υπάρχουν ψηφιακές σημειώσεις που θα ανεβαίνουν στην πλατφόρμα και θα είναι δωρεάν για όλους. Το ψηφιακό σχολεία θα ξεκινήσει με μαθηματικά και γλώσσα για το γυμνάσιο.

Στόχος αυτού του ψηφιακού φροντιστηρίου είναι οι γονείς να μην δίνουν τόσο μεγάλα ποσά για φροντιστήρια και να εμπιστευτούν το νέο αυτό εγχείρημα", είπε και ένα μειδίαμα πρέπει να σχηματίστηκε στους αληθινούς ιδιοκτήτες της Παιδείας στην Ελλάδα που ξέρουν κατά πόσον μπορούν μερικές σημειώσεις που θα έχει ένα πρόγραμμα να υποκαταστήσουν το αιώνιο φετίχ με τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια σε τούτη την χώρα.

Όμως δεν έμεινε σε αυτό ο υπουργός, θα ήταν απλά ένα ατόπημα. Είπε να το κάνει εντελώς λύσσα και αναφέρθηκε στην... ευταξία(εδώ γελάνε) που πλέον επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια: "Η εποχή της ανομίας χωρίς συνέπειες στα πανεπιστήμια έχει τελειώσει", είπε και μας αποτελείωσε!

Στο μεταξύ πριν λίγες μέρες κάτι κουκουλοφόροι έκοψαν ένα λουκέτο που κλείδωνε μια πόρτα στο ΑΠΘ που έβγαζε στον θάλαμο που φυλάσσεται ένας εκπαιδευτικός πυρηνικός αντιδραστήρας και οι φήμες λένε ότι ετοιμαζόταν να το ξανακάνουν.

Ο κ. υπουργός εξήγησε ότι "εντάξει, μωρέ, μην φανταστείτε, δεν διαρρέει και ραδιενέργεια, εκπαιδευτικός είναι"! Λες κι αν είχε ραδιενέργεια θα τον φύλαγε καλύτερα η σιδερένια πυγμή που δείχνει η κυβέρνηση...
Έγινε έφοδος της Αστυνομίας, έπιασαν 49 άτομα, πήγαν αυτόφωρο και μόλις θα αποφασιζόταν αν θα προφυλακιστούν απλά δεν πήγαν οι μάρτυρες! Οι οποίοι είναι οι αστυνομικοί!

Τι να του πεις τώρα του κ. Πιερρακάκη για την ανομία που μας...τελείωσε;

Εφημερίδα Συνείδηση

«Ζωγράφισαν» οι Ολλανδοί μερικά δισ. για να «ντύσουν» την εκτροπή του Αχελώου