ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ “Le Figaro” στο Μεσολόγγι !

Η “Le Figaro” στο Μεσολόγγι !

Η “Le Figaro” στο Μεσολόγγι !

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 επισκέφθηκε την Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου, ο βραβευμένος Γάλλος συγγραφέας Sylvain Tesson, για να πάρει συνέντευξη από την Πρόεδρο της Β.Ε.Μ., Ροδάνθη Φλώρου, επίσημα απεσταλμένος της Γαλλικής Εφημερίδας Le Figaro, για να δημοσιευθεί στο εβδομαδιαίο περιοδικό της.

Ο Sylvain Tesson, θα γράψει ένα εκτενές αφιέρωμα για τον Λόρδο Βύρωνα και το Μεσολόγγι και ενδιαφέρθηκε να επισκεφθεί την Βιβλιοθήκη του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου για τον λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό, της Βυρωνικής Εταιρείας, να συζητήσει για τον ποιητή και λαμπρό φιλέλληνα αλλά και για το πολύπλευρο έργο της Β.Ε.Μ., για το οποίο είχε ακούσει στο Παρίσι από άλλους επιφανείς Βυρωνιστές.

Τον συγγραφέα, Sylvain Tesson, συνόδευαν ο διακεκριμένος Γάλλος φωτογράφος της Le Figaro και φωτογράφος των βιβλίων του, στις ανά το κόσμο εξερευνήσεις και αναρριχήσεις του, Thomas Goisques, o Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής αναρρίχησης, Daniel du Lac και η Ελληνίδα Εκπαιδεύτρια Αναρρίχησης ΕΟΟΑ και προπονήτρια Ρυθμικής, Φανή Κουσιπέτκου.

Την αποστολή υποδέχθηκε μαζί με την Πρόεδρο και ο Αντιπρόεδρος της Β.Ε.Μ., Γιώργος Λύτρας. Επίσης ο κατασκευαστής παραδοσιακών φορεσιών Νίκος Πλακίδας, συμμετείχε αρματωμένος στην φωτογράφηση στην Παναγιά της Φοινικιάς.

Εφημερίδα Συνείδηση

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr