ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΛάρισα – κορονοϊός: 35 κρούσματα σε δομή για άτομα με αναπηρία

Λάρισα – κορονοϊός: 35 κρούσματα σε δομή για άτομα με αναπηρία

Λάρισα – κορονοϊός: 35 κρούσματα σε δομή για άτομα με αναπηρία

Από 35 κρούσματα τα 22 εντοπίστηκαν σε περιθαλπόμενους, τα 11 σε εργαζόμενους και τα υπόλοιπα δύο σε μέλη συνεργείου καθαρισμού, το οποίο συνεργάζεται με τη μονάδα

Στα 35 έφτασαν μέχρι στιγμής τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην κλειστή δομή του Αμπελώνα Λάρισας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, δομή του Υπουργείου Εργασίας, η οποία φιλοξενεί ενήλικες με κάποιας μορφής αναπηρία. Από αυτά τα 22 κρούσματα εντοπίστηκαν σε περιθαλπόμενους, τα 11 σε εργαζόμενους και τα υπόλοιπα δύο σε μέλη συνεργείου καθαρισμού, το οποίο συνεργάζεται με τη μονάδα.

Όπως αναφέρει  η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, Δήμητρα Παππά, το ευχάριστο είναι ότι όλοι οι ασθενείς παρουσιάζουν πολύ καλή κλινική εικόνα, αφού είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν πολύ ήπια συμπτώματα. «Οι είκοσι περιθαλπόμενοι βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στη δομή του Αμπελώνα, ο οποίος διαμορφώθηκε για covid-19 και πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ενώ δύο ωφελούμενοι μεταφέρθηκαν από το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο της Λάρισας κυρίως για προληπτικούς λόγους, λόγω της εκ γεννετής αναπηρίας που έχουν, ώστε να τύχουν νοσοκομειακής φροντίδας. Οι έντεκα εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους», λέει η κ. Παππά.

Πηγή:ethnos.gr
Φώτο:pexels.com

Η Κομισιόν συμφώνησε με τη Moderna για την αγορά εμβολίου!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr