ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΛαμία: Ανατίναξαν το αυτοκίνητο του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού! (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Λαμία: Ανατίναξαν το αυτοκίνητο του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού! (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Λαμία: Ανατίναξαν το αυτοκίνητο του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού! (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Το αυτοκίνητου του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού ανατίναξαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τρίτης στην Λαμία.

«Υπήρχαν απειλές. Όλοι ήξεραν ότι είμαι στόχος. Κανείς δεν έκανε τίποτα…», o π. Αρχιφύλακας Γιώργος Γκίζας – Οι καπνοί από τη φωτιά που ξέσπασε που “έπνιξαν” τα διαμερίσματα, ενώ το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο Γιώργος Γκίζας ήταν αδελφικός φίλος και συνάδελφος με τον Αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη, που δολοφόνησαν έξω από το σπίτι του στην Κουβέλα Στυλίδας τον Φεβρουάριο του 2015.

 “Κινδύνεψαν οικογένειες και παιδιά”

Το αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα ήταν στην πυλωτή της πολυκατοικίας, όπου διαμένει με την οικογένειά του στη Λαμία.

Στις 3:30΄τα ξημερώματα οι ένοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους ακούγοντας το “μπαμ”, ενώ πυκνοί καπνοί “έπνιξαν” τα διαμερίσματα.

«Κινδύνεψαν οικογένειες με παιδιά. Το σπίτι μας γέμισε ξαφνικά καπνούς. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε….», είπε ένας από τους ενοίκους του πρώτου ορόφου.

«Κατεβήκαμε κάτω και είδαμε να καίγεται το αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα και πήραμε αμέσως τηλέφωνο την Πυροσβεστική, ενώ προσπαθήσαμε και από μόνοι μας να σβήσουμε τη φωτιά αλλά δεν τα καταφέραμε…», είπε ένας άλλος ένοικος.

Εκτός από το αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα έπαθαν ζημιές ένα ακόμη αυτοκίνητο και μια μηχανή που ήταν δίπλα στο skoda, που βρέθηκε στο στόχαστρο, των δραστών.

Είχε δεχτεί απειλές

Ο Γιώργος Γκίζας την ώρα εκείνη ήταν υπηρεσία στις φυλακές Δομοκού. Ενημερώθηκε από τη σύζυγό του για την επίθεση και αμέσως έφτασε στη Λαμία, όπου ακόμα οι πυροσβέστες έσβηναν τη φωτιά από το αυτοκίνητο το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. «Όλοι το ήξεραν ότι είμαι στόχος. Υπήρχαν απειλές. Όλοι τα γνωρίζουν αυτά και υπάρχουν και έγγραφα στις Αρχές που το επιβεβαιώνουν. Κανείς δεν ασχολήθηκε….», είπε ο πρώην Αρχιφύλακας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αρχιφύλακας Γιώργος Γκίζας, ήταν αυτός που διαδέχτηκε στις φυλακές Δομοκού τον αδικοχαμένο συνάδελφό του Μακη Γκαλιμανη, η δολοφονία του οποίου ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Αρχιφύλακας Γιώργος Γκίζας καρατομήθηκε μαζί με τον τότε Διευθυντή των φυλακών από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Δυο αυτοκίνητα ίδιας μάρκας ήταν δίπλα – δίπλα και οι δράστες έκαψαν το αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα. Ήξεραν δηλαδή ποιος ήταν ο στόχος. Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Είναι τρομοκράτες; Είναι κοινοί εγκληματίες; Ποιος θα δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα εάν δεν κάνει έρευνα η αστυνομία; Κανείς δεν μας ρώτησε τίποτα. Θα κοιτάξουν τις κάμερες που υπάρχουν στη γύρω περιοχή;» έλεγε με απορία στο LamiaReport ένοικος της πολυκατοικίας.

πηγή: lamiareport.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr