ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΛαϊκίζει και το Υπουργείο μιλώντας για νέο χωροταξικό στις ΑΠΕ;

Λαϊκίζει και το Υπουργείο μιλώντας για νέο χωροταξικό στις ΑΠΕ;

Λαϊκίζει και το Υπουργείο μιλώντας για νέο χωροταξικό στις ΑΠΕ;

Λαϊκίζει και το Υπουργείο μιλώντας για νέο χωροταξικό στις ΑΠΕ;

Τη στάση αρκετών γαλάζιων δημάρχων που εναντιώνονται στην εγκατάσταση αδειοδοτημένων ΑΠΕ στηλίτευση από το βήμα του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, η ευρωβουλευτής του κόμματος Μαρία Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη συγκεκριμένα τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν δήμοι που ελέγχονται από πλειοψηφίες του κόμματος μας, δήμοι που ελέγχονται από την προοδευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας να βγάζουν αποφάσεις εναντίον αδειοδοτημένων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Δεν είναι δυνατόν να προχωρούμε στη νέα εποχή με τη συμβολή του υπουργείου, με προοδευτικά νομοθετήματα και αυτά να έχουν κενό εφαρμογής, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι άνθρωποι μας, στελέχη μας ακούνε τις φωνές του λαϊκισμού και όχι τις φωνές της επιστήμης».

Η κ. Σπυράκη ουσιαστικά «κάρφωσε» τους… απείθαρχους «γαλάζιους» χαρακτηρίζοντάς τους «λαϊκιστές». Υπάρχουν βέβαια αρκετές ενστάσεις για τα όσα είπε η ευρωβουλευτής.

Ξεπερνώντας ότι η ΝΔ δεν έδωσε χρίσματα στις δημοτικές εκλογές –πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης– άρα δεν μπορεί να μιλά για δήμους που «ελέγχονται από την προοδευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας», η βασική ένσταση είναι ότι το αρμόδιο Υπουργείο έχει παραδεχθεί την ανάγκη να αναθεωρηθεί το χωροταξικό πλαίσιο των ΑΠΕ.

Και πέραν τούτου πρόσφατα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό εκφράστηκε η πρωτοβουλία για τα «απάτητα βουνά» και μπήκε απαγορευτικό σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε έξι ορεινούς όγκους της χώρας, στη λογική της προστασίας ευαίσθητων οικολογικά περιοχών…

Μήπως είναι λοιπόν «λαϊκιστής» και ο Πρωθυπουργός; Η προσπάθεια να εμφανίζεσαι βασιλικότερος του βασιλέως ενέχει συνήθως κινδύνους που δύσκολα τους αποφεύγει κανείς…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Και κοινωνικά… ψυγεία και κλιματιστικά διαθέτουμε αλλά για ευπαθείς!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr