ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ Λαϊκή Συσπείρωση για την καθαριότητα και η απάντηση του Δημάρχου

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την καθαριότητα και η απάντηση του Δημάρχου

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την καθαριότητα και η απάντηση του Δημάρχου

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την καθαριότητα και η απάντηση του Δημάρχου

Το θέμα της καθαριότητες έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τίμος Παπανικολάου. Κυρίως σε ότι αφορά την καθαριότητα και την αποκομιδή των σκουπιδιών πέριξ του κέντρου της πόλης του Αγρινίου και ιδιαίτερα των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου.

Πρόβλημα που σύμφωνα με τον Τ. Παπανικολάου αντικειμενικά οξύνθηκε το καλοκαίρι λόγω των καιρικών συνθηκών.

«Η συχνότητα αποκομιδής  των σκουπιδιών, ο ανεπαρκείς  έως και παντελής  καθαρισμός και απολύμανση των κάδων συνθέτουν ένα τοπίο βουνών απορριμμάτων και  δυσοσμίας , αποπνιχτικό αλλά και υγειονομικά επικίνδυνο. Ίσως ο χώρος της καθαριότητας να είναι δύσκολος, το σίγουρο είναι ότι δεν προσφέρεται για φωτογραφίσεις.

Όμως είναι αναγκαίο τώρα να υπάρξει δρομολόγηση λύσης του προβλήματος» ανέφερε αρχικά ο Τίμος Παπανικολάου και πρόσθεσε : «Είναι απαράδεκτο οι συνδημότες μας να το σκέφτονται δύο και τρείς φορές να φτάσουν στους κάδους για να αποθέσουν τα σκουπίδια τους, να κλείνουν πόρτες και παράθυρα με το παραμικρό αεράκι για να γλιτώσουν από τις μυρωδιές που αναδύονται. Έχετε εγκαταλείψει τις Δημοτικές Ενότητες σε σχέση με την κατασκευή έργων  υποδομής και την επίλυση λαϊκών προβλημάτων, μην τους αναγκάζετε να ζουν και κάτω από τέτοιες συνθήκες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου απαντώντας παραδέχθηκε ότι σε κάποιο βαθμό την περίοδο του Αυγούστου παρουσιάζονται προβλήματα στην καθαριότητα. Ενώ φέτος όπως είπε έλειψαν και τα οκτάμηνα από την υπηρεσία κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι ο Δήμος Αγρινίου προέβη σε ένα μεγάλο πρόγραμμα απολυμάνσεων και καθαρισμών των κάδων απορριμμάτων και σημείωσε με νόημα ότι ενίοτε τα προβλήματα στην καθαριότητα οφείλονται και την ατομική ευθύνη των πολιτών.

Τέλος υπεραμύνθηκε της προσπάθειας του Δήμου Αγρινίου στο συγκεκριμένο τομέα μέσω της ανανέωσης και του εμπλουτισμού του στόλου της καθαριότητας με την προμήθεια νέων μηχανημάτων (απορριμματοφόρα, σκουπάκια κτλ).

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Όνειρο απατηλό η συναίνεση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr