ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ Λαφαζάνης στο Αγρίνιο

Ο Λαφαζάνης στο Αγρίνιο

Παν. Λαφαζάνης «Οι εκλογές θα γίνουν πριν το τέλος του Μάρτη…»

Ο Λαφαζάνης στο Αγρίνιο

Με κύριο όπλο την παρουσίαση των βασικών αξόνων των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε χθες στο γεμάτο από κόσμο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου η ανοιχτή πολίτικη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ομιλητής ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος  κ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Πριν την ομιλά παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τον κ Λαφαζάνη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο.

Ο ομιλητής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μίλησε αρχικά για τα κινήματα των πολιτών, τα μέτρα διάλυσης του ασφαλιστικού που θα ακολουθηθούν από την συγκυβέρνηση, ενώ έδωσε βαρύτητα στους τρείς άξονες των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη προγραμματική θέση σχετίζεται με την ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστήκών νόμων τους, την εκδίωξη της τρόικας με οποιαδήποτε μορφή και αν είναι στην Ελλάδα, την κατάργηση κάθε μορφής εποπτείας-επιτήρησης της χώρας και την δημιουργία και την εφαρμογή ενός εναλλακτικού προοδευτικού προγράμματος για την χώρας. Ο δεύτερος άξονας της πολιτικής, κατά τον κ Λαφαζάνη, είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, κάτι που θεωρείται προϋπόθεση για να ανοιχτεί μια νέα προοπτική για την χώρα και αυτός ο στόχος είναι ριζοσπαστικός αλλά ρεαλιστικός και είναι και όρος για την επιβίωση του ελληνικού λαού και όλης της Ευρώπης τόνισε ο κ Λαφαζάνης, ο οποίος σαν τρίτο άξονα δήλωσε την δημόσια ιδιοκτησία-διεύθυνση και έλεγχο των τραπεζών.

«Το πειραματόζωο Ελλάδα πρέπει να παίξει το ρόλο του για να δώσει το μήνυμα της διάλυσης της Ε.Ε. Αυτή είναι η προοπτική που ετοιμάζουν» είπε κατά την ομιλία του ο κ Λαφαζάνης μιλώντας για τον διαφορετικό δρόμο που επιχειρεί να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας το μέλλον μέσω των άμεσων εκλογών οι οποίες όμως είναι η έκφραση του λαού και δεν επαρκούν για να αλλάξει η πορεία, αλλά θέλει και συνεχείς μαζικούς κοινωνικούς αγώνες. «Θέλουμε ακόμη και αύριο εκλογές και  διεκδικούμε απ αυτές την πλειοψηφία, δεν μιλάμε για αυτοδυναμία. Θέλουμε συμμάχους όλες τις δυνάμεις της αριστεράς. Γνωρίζουμε ότι έχουμε διαφορές και μάλιστα κρίσιμες αλλά υπάρχουν κοινά προβλήματα και πρέπει να κάνουμε κοινό μέτωπο. Απευθυνόμαστε επίσης και σε άλλες δυνάμεις που ριζοσπαστικοποιούνται και βλέπουν με αγωνιστική ματιά το μέλλον της χώρας» δήλωσε ο κ Λαφαζάνης διευκρινίζοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ποτέ και για κανέναν πλυντήριο ή σημαία ευκαιρίας ενώ δεν σκοπεύει να διανέμει κανένα προνόμιο σε κανέναν, όπως χαρακτηριστικά είπε, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους ότι θα υπηρετήσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού με συνέπεια και αυτοθυσία, μεγαλύτερη μάλιστα από τότε που πάλευε να μπει στη ελληνική βουλή.

Σύμφωνα με τον κ Λαφαζάνη, όσοι διεκδικούν ΕΦΑΠΑΞ δεν θα το πάρουν, αλλά δεν θα ικανοποιηθούν ούτε όσοι επιδιώκουν επικουρική σύνταξη, ενώ θα υποστούν και μείωση κατά 10%. Αναφερόμενος στην κύρια σύνταξη τόνισε ότι πρόκειται να μειωθεί, συμπληρώνοντας ότι για την εφαρμογή όλων των μέτρων αυτών η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την 01/01/2015 και στο εξής.

«Δεν έχουμε την συνταγή που δίνει απαντήσεις και λύσεις στην τσέπη μας, αλλά έχουμε εναλλακτική προγραμματική πορεία καλά μελετημένη» δήλωσε κατά την ομιλία του στο Παπαστράτειο Μέγαρο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας μεγάλη σημασία καθ όλη την διαρκεια της ομιλίας του έμφαση στους αγώνες που χρειάζονται και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να παίξει η νεολαία.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr