ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΛ. Δημητρογιάννης: «Τρέχει» το project των Ενεργειακών Κοινοτήτων [ηχητικό]

Λ. Δημητρογιάννης: «Τρέχει» το project των Ενεργειακών Κοινοτήτων [ηχητικό]

Λ. Δημητρογιάννης: «Τρέχει» το project των Ενεργειακών Κοινοτήτων [ηχητικό]

Ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Λάμπρος Δημητρογιάννης,  μίλησε στο «Δυτικά Fm 92,8», για το πως προχωρά η υλοποίηση του μεγαλύτερου συνεργατικού έργου ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους και τους ΤΟΕΒ της περιοχής.

Μιλώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Παπαδάκη με αφορμή την κατάθεση στο ΔΕΔΔΗΕ των αιτημάτων για την έγκριση των όρων σύνδεσης του φωτοβολταϊκού πάρκου, που πρόκειται να δημιουργηθεί στο κτήμα polder στο Μεσολόγγι, ο Λ. Δημητρογιάννης περιέγραψε τα επόμενα βήματα που απομένουν μέχρι το έργο να μπει στις ράγες της κατασκευής.

Όπως εκτίμησε ο Λ. Δημητρογιάννης τους τελευταίους τέσσερις περίπου μήνες έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα, με δεδομένες τις όποιες δυσκολίες και καθυστερήσεις μπορεί να συνοδεύουν τη συνεργασία 60 περίπου φορέων του Δημοσίου, που συμμετέχουν στο project.

Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο στόχος που είχε τεθεί αρχικά από την Περιφερειακή Αρχή του Νεκτ. Φαρμάκη, δηλαδή το έργο αυτό να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, θα επιτευχθεί.

Ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στην ευρεία αποδοχή που έτυχε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, πρόσφατα, η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που αφορά το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Όπως εξήγησε και σε αυτή την περίπτωση ο στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι να είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που θα έχει ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία, γι΄αυτό όπως ανέφερε η σχετική διαβούλευση, πρόκειται να ξεκινήσει περί τα τέλη Μαίου – αρχές Ιουνίου, έτσι ώστε η Δυτική Ελλάδα να είναι έτοιμη με την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ να αξιοποιήσει τους αυξημένους πόρους που αυτό διαθέτει για το περιβάλλον και τις δράσεις που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

Περισσότερα στο αυριανό φύλλο της εφημερίδα «Συνείδηση»

Κ. Μητσοτάκης: Φθηνή στέγη μέσω του ΟΑΕΔ και αύξηση του κατώτατου μισθού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr