ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτικα ΝεαΚΥΣΕΑ: Επέκταση του φράχτη στον Έβρο και αναβάθμιση των συστημάτων επιτήρησης

ΚΥΣΕΑ: Επέκταση του φράχτη στον Έβρο και αναβάθμιση των συστημάτων επιτήρησης

ΚΥΣΕΑ: Επέκταση του φράχτη στον Έβρο και αναβάθμιση των συστημάτων επιτήρησης

Μέτρα για να μπει… φρένο στις ροές των παράνομων μεταναστών από τα σύνορα του Έβρου, αποφασίστηκαν να ληφθούν κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αλλά και άλλων κορυφαίων υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες- αποφασίστηκε η επέκταση του φράχτη κατά μήκος ολόκληρου του Έβρου. Επιπλέον, θα γίνει αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων στην περιοχή – κάμερες και ηχητικά μέσα- και όπου δεν υπάρχουν, θα τοποθετηθούν.

Η επέκταση του φράχτη του Έβρου θα γίνει με εθνικούς πόρους, στην περίπτωση που δεν υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Το επεισόδιο στη νησίδα του Έβρου

Κατά τη συνεδρίαση τέθηκαν όλα τα δεδομένα επί τάπητος, έγινε μία συνολική επισκόπηση της κατάστασης σε στεριά και θάλασσα, όπου έχουμε τριπλασιασμό των περιστατικών, κυρίως στη ρότα προς Ιταλία, όπως το περιστατικό στα Κύθηρα προ ημερών, και παρουσιάστηκαν χάρτες στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπλέον, συζητήθηκε το επεισόδιο του Έβρου τον Δεκαπενταύγουστο με τους πρόσφυγες που ήταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα, και διαπιστώθηκε ότι οι χάρτες ήταν πολλοί παλιοί, ενώ υπογραμμίστηκε ότι οι ελληνικές αρχές είναι βέβαιες πως ήταν κατευθυνόμενο από την Τουρκία.

newsit.gr 

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 67χρονη για τηλεφωνική απάτη σε ηλικιωμένη με «λεία» 30.000 ευρώ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ