ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑύριο στη Μητρόπολη Αθηνών η χειροτονία του Πατέρα Επιφανίου σε επίσκοπο

Αύριο στη Μητρόπολη Αθηνών η χειροτονία του Πατέρα Επιφανίου σε επίσκοπο

Αύριο στη Μητρόπολη Αθηνών η χειροτονία του Πατέρα Επιφανίου σε επίσκοπο

Αύριο Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου στην Μητρόπολη των Αθηνών.

Στην τελετή θα παραστεί στην χειροτονία του πατέρα Επιφάνιου Καραγεώργου (επί σειρά ετών πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας) και ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός καθώς και πολίτες με λεωφορεία που ήδη μισθώθηκαν για το σκοπό αυτό

Με αισθήματα χαράς-όπως ανακοίνωσε- η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας υποδέχθηκε την είδηση της εκλογής του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Επιφανίου Καραγεώργουως ως Βοηθού Επισκόπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β’, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ταλαντίου. Η εκλογή έγινε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατ’ εντολή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες στον  Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου όπου υπηρέτησε ως Προϊστάμενος και στον Ιερό Ναό της γενέτειράς του, στα Τριαντέικα Ελαιόφυτο .

Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος κατάγεται από τo Αγρίνιο και διηκόνησε την  Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας από διάφορες επιτελικές θέσεις.

Γεννήθηκε στα Τριανταίικα Αγρινίου το έτος 1971 και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Αγρίνιο. Κατόπιν, φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας το πτυχίο αμφοτέρων.

Στις 5 Δεκεμβρίου 1998 εκάρη μοναχός, λαμβάνοντας το όνομα Επιφάνιος, προς τιμήν του μακαριστού Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωροπούλου. Στις 6 Δεκεμβρίου 1998 χειροτονήθηκε Διάκονος και στις 31 Μαΐου 1999 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο. Υπηρέτησε ως Εφημέριος των Ενοριών Προφήτου Ηλιού Σταμνάς και Αγίου Βασιλείου Ελαιοφύτου.

Στις 25 Νοεμβρίου 2005 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, πλησίον του οποίου υπηρέτησε ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Διηκόνησε με αυταπάρνηση και αυτοθυσία σε όλες τις ποιμαντικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως, κυρίως δε στο θείο κήρυγμα, στον τομέα της νεότητας και της φιλανθρωπίας. Συνέγραψε άρθρα θρησκευτικού και πνευματικού περιεχομένου και έλαβε μέρος σε διάφορα Συνέδρια ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Από το έτος 2022 διακονεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Πατησίων.

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός εύχονται όπως και από της νέας αυτής θέσεως ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος διακονήσει την Εκκλησία επιτυχώς και ευαρέστως, η δε Αρχιερωσύνη του να είναι μακροχρόνια, άλυπη και πλήρης Πνεύματος Αγίου.

Πούλμαν – μετακίνηση στην Αθήνα για την χειροτονία Επισκόπου Ταλαντίου  κ.κ. Επιφανίου

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Πληροφορίες δηλώσεις συμμετοχής

26310-22229

6934444420

Mειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος: Σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου – Οι ώρες και η αίτηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ