ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚυκλοφοριακές αλλαγές στην «Εθνικής Αντιστάσεως»: Ακάθεκτο το παράνομο παρκάρισμα

Κυκλοφοριακές αλλαγές στην «Εθνικής Αντιστάσεως»: Ακάθεκτο το παράνομο παρκάρισμα

Κυκλοφοριακές αλλαγές στην «Εθνικής Αντιστάσεως»: Ακάθεκτο το παράνομο παρκάρισμα

Κυκλοφοριακές αλλαγές στην «Εθνικής Αντιστάσεως»:  Ακάθεκτο το παράνομο παρκάρισμα σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία συμπληρώνει πως η παλιά συνήθεια των οδηγών δημιουργεί συχνά μποτιλιάρισμα στην Εθνικής Αντιστάσεως

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Κυκλοφοριακές αλλαγές στην «Εθνικής Αντιστάσεως»: Ακάθεκτο το παράνομο παρκάρισμαΟι αλλαγές στο κυκλοφοριακό στην περιοχή μεταξύ των πλατειών 28ης Οκτωβρίου (Καραπανέϊκα) και Άρη Βελουχιώτη φαίνεται πως «αποσυμπίεσαν» το κέντρο τη πόλης, εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής αυτής, αλλά και τους επισκέπτες του Αγρινίου από διάφορες Τ.Κ. του Δήμου, καθώς έχουν την δυνατότητα εύκολα να φτάνουν κοντά στα Καραπανέικα μέσω της οδού Α. Ίσκου (αναχωρώντας μέσω της οδού Κ. Σιαδήμα ή μέσω της οδού Θεοτοκοπούλου (πριν τον Ι.Ν. του Αγίου Χριστοφόρου).

Παράλληλα μέσω των οδών Μπαϊμπά ή Γοργοποτάμου εύκολα μπορούν οι διερχόμενοι οδηγοί να απεμπλακούν από το κέντρο μέσω της Εθνικής Αντιστάσεως ή των οδών Σιαδήμα ή Θεοτοκοπούλου.

Ωστόσο, όσο και αν οι αλλαγές έδωσαν «ανάσα» σε όλη την περιοχή και στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου, αρκετοί είναι οι οδηγοί που παραβλέπουν την σήμανση και τις κίτρινες γραμμές κάνοντας δυσκολότερη την ζωή άλλων οδηγών, είτε διερχόμενων, είτε οδηγών που διαμένουν στην περιοχή και περνούν από το σημείο αρκετές φορές την ημέρα.

Στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, επί της Εθνικής Αντιστάσεως με κατεύθυνση τον κόμβο «Πλατανάκι» και την Αγία Βαρβάρα, υπάρχουν κίτρινες γραμμές και στις δύο κατευθύνσεις μέχρι και το ύψος της κάθετης στην Εθνικής Αντίστασης, οδού Δελφών (από την μια πλευρά) και της οδού Ιωσήφ Ρωγών (από την άλλη πλευρά) , αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να αποτρέψει τους οδηγούς να σταθμεύσουν προσωρινά και στις δύο πλευρές προκαλώντας συχνά μποτιλιάρισμα.

Το φαινόμενο είναι συχνό και καθημερινό, καθώς οι οδηγοί ερχόμενοι από τον κόμβο «Πλατανάκι» και την Αγία Βαρβάρα πρέπει να «συσσωρευτούν» σε μια μικρή λωρίδα δρόμου που απομένει, είτε θέλουν να συνεχίσουν την πορεία τους προς την Εθνικής Αντίστασης, είτε θέλουν να στρίψουν προς την Φιλελλήνων, τη στιγμή που λειτουργούν φανάρια στο σημείο και δεν «δίνουν» παράλληλα το «πράσινο φως».

Αυτό μάλιστα «διογκώνεται», όταν το φανάρι είναι πράσινο από τους μικρούς ανηφορικούς δρόμους που είναι μεταξύ της πλατείας και του super market ή ακριβώς απέναντι.

Για όλο αυτό το μποτιλιάρισμα, τόσο οι οδηγοί, όσοι και οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρούνται, ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές ουδέποτε έχουν δεχθεί καταγγελία για το ζήτημα.

Βέβαια, επειδή το πρόβλημα που δημιουργείται στο σημείο είναι γνωστό, συχνά πραγματοποιούν περιπολίες, χωρίς ούτε σ’ αυτές τις περιπτώσεις να δεχθούν όχληση από τους οδηγούς ή τους κατοίκους της περιοχής που διαμαρτυρούνται, ενώ στην θέα και μόνο των αρχών, αρκετοί εκ των οδηγών που έχουν σταθμεύσει παράνομα τα οχήματά τους στα σημεία αναχωρούν.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες να μένουν μόνο σε συστάσεις, περιπολίες και απλή επιτήρηση, χωρίς να γνωρίζουν το παράπονο των κατοίκων της περιοχής.

Η Διευθύντρια της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου Αντωνία Σκιαδά μιλώντας στη «Σ» ανέφερε:

«γνωρίζουμε πως στο σημείο υπάρχει πρόβλημα και γι αυτό συχνά κάνουμε περιπολίες από το σημείο και προβαίνουμε σε συστάσεις σε οδηγούς.

Ωστόσο, ουδέποτε έχουμε δεχθεί οχλήσεις, είτε τηλεφωνικά, είτε όσο βρισκόμαστε στο σημείο, για να μας μεταφέρουν παράπονα.

Εμείς συχνά σε καθημερινή βάση περνάμε από το σημείο γι αυτό λόγο αυτό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για να βοηθήσουμε να εξομαλυνθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο η κατάσταση.

Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος ότι κάνουμε ότι πραγματικά περνάει από το χέρι μας, δεδομένου πως δεν υπάρχουν πολλά άτομα στην υπηρεσία μας».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κυκλοφοριακές αλλαγές στην «Εθνικής Αντιστάσεως»: Ακάθεκτο το παράνομο παρκάρισμα

Κυκλοφοριακές αλλαγές στην «Εθνικής Αντιστάσεως»: Ακάθεκτο το παράνομο παρκάρισμα

Οι βανδαλισμοί στους τοίχους του Αγρινίου παραμένουν για χρόνια

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ