Ξηρόμερο: Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

O Δήμος Ξηρομέρου, με την συμμετοχή του Βοήθεια Στο Σπίτι (Β.Σ.Σ) του Δήμου μας και την στήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αιτωλοακαρνανίας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε όλους τους εργαζόμενους και το προσωπικό του

<p>afisa-ksiromero-ygeia</p>

Μια σειρά από εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ξηρομέρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Η ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν ζωές αναφέρει στην ενημέρωση προς τους δημότες.

Το φετινό σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) «My Health - my right - Η Υγεία μου, δικαίωμά μου» επιλέχθηκε για να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, στην εκπαίδευση και σε πληροφορίες, καθώς και σε ασφαλές πόσιμο νερό, καθαρό αέρα, ποιοτική διατροφή, ποιοτική στέγαση, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και περιβάλλοντος, καθώς και στην ελευθερία από τις διακρίσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Ξηρομέρου, με την συμμετοχή του Βοήθεια Στο Σπίτι (Β.Σ.Σ) του Δήμου μας και την στήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αιτωλοακαρνανίας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε όλους τους εργαζόμενους και το προσωπικό του Δήμου μας τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Τρίτη 23/4 και ώρες 9 π.μ με 12 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό.
Τρίτη 23/4 και ώρες 9 π.μ έως 12 μ.μ., στο κτήριο του Δημαρχείου Φυτειών και
Τετάρτη 24/4 και ώρες 9 π.μ έως 12 μ.μ., στο κτήριο του Δημαρχείου της Αλυζίας.

Οι προληπτικές εξετάσεις περιλαμβάνουν μέτρηση σακχάρου, χοληστερίνης, αρτηριακής πίεσης και οξυγόνου (κορεσμός).
Οι εξετάσεις έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν όλους τους εργαζόμενους για την σημασία του προληπτικού ελέγχου στην προαγωγή της υγείας και της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχή και την συνεργασία σας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κατέληξε γυναίκα ΑΜΕΑ που πνιγόταν καθώς ο «προσωπικός βοηθός» δεν ήξερε τι να κάνει

Η κοπέλα που πρόσφερε τις υπηρεσίες της στο πλαίσιο του προγράμματος δεν τηλεφώνησε καν στο ΕΚΑΒ, αλλά σε άλλο άτομο που εργαζόταν για την οικογένεια