ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδητα«Ξεπουλάμε» με μείωση της αγοραστικής δύναμης κατά 19%…

«Ξεπουλάμε» με μείωση της αγοραστικής δύναμης κατά 19%…

«Ξεπουλάμε» με μείωση της αγοραστικής δύναμης κατά 19%…

«Ξεπουλάμε» με μείωση της αγοραστικής δύναμης κατά 19%…

Την κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, κυρίως αυτών που διαβιούν στο κατώφλι του ορίου της φτώχειας, προκάλεσε η αυξητική πορεία του πληθωρισμού, που αποτελεί πλέον τη σημαντικότερη εστία αστάθειας στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Ειδικά, δε, για οικογένειες με εισοδήματα έως 750 ευρώ τον μήνα, η μείωση της αγοραστικής τους δύναμης αγγίζει το 40%, ενώ σύμφωνα με την ίδια μελέτη από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα, η απώλεια της αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα κυμαίνεται γύρω στο 19%….

Την ίδια ώρα ο υπουργός Αναπτύξεως Άδωνις Γεωργιάδης μόλις δύο 24ωρα μετά την εφαρμογή της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για το «καλάθι του νοικοκυριού» υποστήριξε χθες ότι αυτό ξεπουλάει…

Υποστήριξε μάλιστα ότι «σβήσαμε τον πληθωρισμό δύο μηνών» καθώς εκτίμησε ότι τα προϊόντα στο καλάθι του νοικοκυριού έχουν επιστρέψει στις τιμές του Αυγούστου. Δύο 24ωρα, δύο μήνες πληθωρισμός σβήστηκε… Δηλαδή αναλογικά σε δύο εβδομάδες θα έχουμε αρνητικό πληθωρισμό; Καλό θα ήταν ο υπουργός Αναπτύξεως να ήταν λιγάκι πιο φειδωλός στις δηλώσεις του. Γιατί, ακόμη κι αν δεχθούμε ότι υπάρχει μείωση τιμών στα προϊόντα που μπήκαν στο καλάθι, θα έπρεπε να θυμάται ότι μια οικογένεια χρειάζεται πολλά περισσότερα για να ζήσει.

Εφημερίδα Συνείδηση

Φωκίων Ζαΐμης: Ακύρωσε τη συμμετοχή του στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη στη Σμύρνη λόγω Τζιτζικώστα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ