ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΚρυονέρι: «Δουλεύουν» τα καφέ, όχι όμως οι ταβέρνες – Σεζόν δύο «ταχυτήτων»

Κρυονέρι: «Δουλεύουν» τα καφέ, όχι όμως οι ταβέρνες – Σεζόν δύο «ταχυτήτων»

Κρυονέρι: «Δουλεύουν» τα καφέ, όχι όμως οι ταβέρνες – Σεζόν δύο «ταχυτήτων»

«Δουλεύουν» τα καφέ, όχι όμως ταβέρνες – Σεζόν δύο «ταχυτήτων» στο Κρυονέρι, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία αναφέρει πως ο πληθωρισμός και η αύξηση της τιμής των καυσίμων μεγαλύτερο πρόβλημα από την πρόσβαση για το Κρυονέρι μετά την κατασκευή της πρόχειρης πρόσβασης

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Η φετινή καλοκαιρινή σεζόν στο Κρυονέρι είναι από κάθε άποψη πολύ διαφορετική σε σχέση με άλλες χρονιές. Αυτό οφείλεται σε πολλές παραμέτρους, αλλά οι κυριότερες είναι η οικονομική κρίση, η αύξηση της τιμής των καυσίμων και η εύκολη πρόσβαση, η οποία πλέον δεν είναι τόσο εύκολη, μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Ευήνου.

Το Κρυονέρι, που διαθέτει παραλίες με μια από τις λίγες γαλάζιες σημαίες στην Αιτωλοακαρνανία ανέκαθεν δέχονταν επισκέπτες από την περιοχή του Μεσολογγίου, του Αγρινίου, της Ναυπακτίας, αλλά και της Πάτρας. Από τις περιοχές της Ναυπακτίας και της Πάτρας η καθίζηση της γέφυρας δεν επηρεάζει τους επισκέπτες, αλλά η αύξηση της τιμής των καυσίμων φυσικά και τους επηρεάζει.

Φέτος, αν και καθυστέρησε να ξεκινήσει η σεζόν για την περιοχή του Κρυονερίου, λόγω της καθυστέρησης της κατασκευής της πρόχειρης γέφυρας μέσα από τον Εύηνο ποταμό (γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε για τη χρήση της από υπηρεσίες όπως λ.χ. Πυροσβεστική, Αστυνομία κλπ, αλλά χρησιμοποιείται ουσιαστικά από όλους) η κίνηση είναι τηρουμένων των αναλογιών ικανοποιητική, καθώς προϊόντος του χρόνου το πρόβλημα της πρόσβασης αμβλύνεται, καθώς όλο και περισσότεροι πληροφορούνται για την πρόχειρη πρόσβαση μέσα από το ποτάμι.

Κρυονέρι: «Δουλεύουν» τα καφέ, όχι όμως ταβέρνες - Σεζόν δύο «ταχυτήτων»

«Δουλεύουν» αναψυκτήρια – καφέ, όχι όμως ταβέρνες – εστιατόρια

Ωστόσο, κάπου εκεί αναφύεται το πρόβλημα του πληθωρισμού και της αύξησης της τιμής των καυσίμων. Έτσι «ευδοκιμούν» περισσότερο οι επιχειρήσεις του καφέ και του γρήγορου – πρόχειρου φαγητού, παρά οι υπόλοιπες.

Επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης που δραστηριοποιούνται στο Κρυονέρι μίλησαν στη «Σ» και αποτύπωσαν την κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί λόγω των διαφορετικών παραγόντων που συγκλίνουν  στο συμπέρασμα πως η σεζόν θα κυλήσει ικανοποιητικά για τα αναψυκτήρια – καφέ κτλ, ενώ για τις ταβέρνες και τα εστιατόρια τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Μπράτσος που διατηρεί στο Κρυονέρι εστιατόριο – ψαροταβέρνα επεσήμανε: «η προσωρινή λύση δεν είναι τελικά λύση. Το πρόβλημα είναι σοβαρό, δεν έχουμε κόσμο και τα περνάμε δύσκολα. Η κάμψη αγγίζει το 50%. Στην αρχή της σεζόν υπήρχε κάποια κίνηση, αλλά μετά όλα άλλαξαν.

Η έλλειψη χρημάτων, το υψηλό κόστος των καυσίμων και το ότι δημιουργούνται προβλήματα μέσα στην προσωρινή γέφυρα, εισέρχονται δηλαδή οδηγοί και από τις δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα, οδήγησε τον κόσμο στο να πάψει να έρχεται. Αυτό ισχύει καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, δηλαδή όλη την εβδομάδα δεν έχουμε κόσμο, κάτι κινείται την Κυριακή, τότε βλέπουμε μια μικρή αύξηση, αλλά με μια ημέρα δεν γίνεται τίποτε. Είναι δύσκολα τα πράγματα, περιμένουμε και ελπίζουμε.

Η σεζόν έτσι και αλλιώς στην περιοχή μας είναι μικρή, αν δεν γίνει και κάτι γρήγορα, η σεζόν θα τελειώσει νωρίτερα. Ώσπου να μάθει ο κόσμος για την προσωρινή λύση μέσα από το ποτάμι, μετά όσοι το έμαθαν να έρθουν μια – δυο φορές, αν συνάντησαν προβλήματα στην γέφυρα, επειδή ο δρόμος είναι μονός, θα το σκεφτούν  να ξανάρθουν κλπ. Έτσι επιβαρύνεται η κατάσταση για εμάς, μαζί φυσικά με τα δύσκολα οικονομικά, την κρίση δηλαδή που υπάρχει στο κόσμο.

Επίσης, για να έρθει κάποιος από το Μεσολόγγι ή το Αγρίνιο δεν υπάρχει έξοδος από την Ιόνια Οδό, όπως υπάρχει αν έρθει κάποιος από τη Ναύπακτο ή την Πάτρα. Εκεί υπάρχει έξοδος και είναι δωρεάν η διέλευση. Συνεπώς οι δυσκολίες είναι πολλές. Ο κόσμος πλέον δεν βγαίνει όπως έβγαινε. Επίσης, όσοι έρχονται δεν έρχονται να φάνε, να κάνουν ένα τραπέζι.

Κάνουν το μπάνιο τους και φεύγουν. Είναι διπλό το κακό για εμάς, είναι και η οικονομική κρίση και η πρόσβαση. Διαθέτουν χρήματα για βενζίνη για να έρθουν, αλλά δεν υπάρχει περίσσευμα για να διαθέσουν σε μας και να κάνουν ένα τραπέζι στην οικογένειά τους».

Ο Παντελής Ζέλιος που διατηρεί στο Κρυονέρι αναψυκτήριο ανέφερε: «δεν έχουμε κάποιο θέμα, ίσα – ίσα έχουμε πολύ κόσμο. Μας επισκέπτεται κανονικά ο κόσμος και με την πρόσβαση που υπάρχει μέσα από το ποτάμι προτιμάται το Κρυονέρι. Η σεζόν ξεκίνησε με καθυστέρηση, επειδή καθυστέρησε να γίνει αυτή η προσωρινή λύση με την προσωρινή γέφυρα μέσα από τον Εύηνο, αλλά περνάει κανονικά και το έχει μάθει ο κόσμος.

Τις καθημερινές η κίνηση έχει φυσιολογική ροή, ενώ το Σαββατοκύριακο ο κόσμος αυξάνεται, έρχεται κόσμος από το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Πάτρα και τα χωριά της περιοχής. Ο κόσμος που έρχεται είναι δικός μας, έρχεται να μας υποστηρίξει. Πλέον, ίσως και λόγω κόστους, ο κόσμος επιλέγει τους κοντινούς του προορισμούς για τους οποίους δεν θα δαπανήσει πολλά χρήματα.

Θεωρώ πως είναι θετικά τα πράγματα και εγώ έχω την εικόνα πως υπάρχει μια μικρή αύξηση της τάξεως του 5%, ίσως και του 10%, στην επισκεψιμότητα στο Κρυονέρι. Έχουμε γαλάζια σημαία και είναι σημαντικό και τον ενδιαφέρει αυτό τον κόσμο. Σε γενικό πλαίσιο υπάρχουν κάποια ζητήματα και γι’ αυτό είμαστε σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας για να τα βελτιώσουμε.

Θα μπορούσε να έχουν γίνει πολλά πράγματα στο Κρυονέρι, σχετικά με την Βαράσοβα, το μόλο που είναι λίγο παρατημένος. Αν αξιοποιηθούν αυτά, τα πράγματα αυτά θα είναι καλύτερα, καθώς η περιοχή είναι εύκολος προορισμός για όλους, οικογένειες, παρέες κλπ. Συνδυάζει όλες τις κατηγορίες αρμονικά. Αν και τα οικονομικά είναι συντηρητικά σε σχέση με το παρελθόν, ένα καφέ και το πρόχειρο φαγητό ο κόσμος, δεν θα το στερηθεί».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ανάπλαση Πάρκου: Ξεκίνησε η διαμόρφωση των μονοπατιών (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ