Κρήτη: Έβγαλε 30.000 ευρώ από ελιές που δεν του ανήκαν – Είχε προσλάβει και υπαλλήλους

Τα όσα συνέβαιναν στην πλάτη των ιδιοκτητών στην Κρήτη αποκαλύφθηκαν και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις.

ελιές

Τα όσα συνέβαιναν στην πλάτη των ιδιοκτητών στην Κρήτη αποκαλύφθηκαν και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις. Χρυσές δουλειές για μήνες, με τη μία κλοπή να διαδέχεται την άλλη…

Στα πράσα, την ώρα που μάζευαν ελιές σε ξένο χωράφι, πιάστηκαν 35χρονος και δύο αλλοδαποί εργάτες, που είχαν αποκομίσει σχεδόν 30.000 ευρώ, “σαρώνοντας” λιόφυτα εν αγνοία των ιδιοκτητών τους. Οι τιμές ρεκόρ που καταγράφει φέτος το ελαιόλαδο φαίνεται ότι ήταν το κίνητρο για τον 35χρονο.

Φέρεται να σκέφτηκε και να οργάνωσε το σχέδιο, χωρίς να περιμένει την κατάληξη που θα είχε τελικά η δράση του ίδιου και των δύο αλλοδαπών, Πακιστανικής υπηκόοτητας, 34 και 23 ετών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 35χρονος Έλληνας, εντόπιζε λιόφυτα στην περιοχή των Πραιτωρίων του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, των οποίων οι ιδιοκτήτες γνώριζε ότι απουσίαζαν καθώς δεν ζουν στην περιοχή.

Εκεί, με τη βοήθεια των αλλοδαπών που χρησιμοποιούσε ως εργάτες γης, φρόντιζε να στρωθούν πανιά και να πάρουν “φωτιά” τα ελαιοραβδιστικά. Από τον περασμένο Δεκέμβριο ο 35χρονος και οι αλλοδαποί ράβδισαν πάνω από 400 ελαιόδεντρα σε τουλάχιστον 6 λιόφυτα, εν αγνοία των ιδιοκτητών τους.

Ωστόσο, η δράση τους έλαβε τέλος χθες 2 Φεβρουαρίου, όταν συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω από αστυνομικούς του Τμήματος Αστερουσίων. Στην υπηρεσία είχαν φτάσει πληροφορίες ότι άγνωστα άτομα μαζεύουν ελιές σε χωράφι Ελληνίδας, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν και εντόπισαν στο χωράφι τους τρεις ενώ είχαν μαζέψει 4 τσουβάλια με ελαιόκαρπο και τα φόρτωναν στο αυτοκίνητο του 35χρονου. Ακολούθησε έρευνα σε ελαιουργείο της περιοχής και στο σπίτι του 35χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 42 σακιά με ελαιόκαρπο, ελαιοραβδιστικό και άλλα εργαλεία και εξοπλισμός, όπως και το ΙΧ φορτηγό του Έλληνα.

Οι τρεις συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της παραβίασης του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ ο ελαιόκαρπος δόθηκε στην ιδιοκτήτρια του ελαιώνα.

Πηγή: newsit.gr

Πτώση Phantom F-4: Η οικογένεια Μπαλταδώρου έστειλε στεφάνι για τον σμηναγό Τσιτλακίδη