ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & Υγεια«Κραυγή» από τους γιατρούς: «Οι Ρομά βαράνε όποιον βρουν μπροστά τους»

«Κραυγή» από τους γιατρούς: «Οι Ρομά βαράνε όποιον βρουν μπροστά τους»

«Κραυγή» από τους γιατρούς: «Οι Ρομά βαράνε όποιον βρουν μπροστά τους»

Το σχόλιο του Μιχάλη Γιαννακού λίγες ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό γιατρών στο νοσοκομείο Ναυπλίου

Μια ανακοίνωση-«κραυγή» εξέδωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό γιατρών από ομάδα Ρομά στο νοσοκομείο Ναυπλίου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μ.Γιαννακός «κάτι πρέπει να γίνει με τους Ρομά στα νοσοκομεία που συγκεντρώνονται μεγάλες ομάδες όταν έχουμε ασθενή και βαράνε όποιον βρουν μπροστά τους».

Η ανακοίνωση του Γιαννακού:

«Δεν φθάνει η κούραση των υγειονομικών στα νοσοκομεία έχουμε και τις επιθέσεις ατόμων σε βάρος του προσωπικού.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας δεν είναι ταχυδακτυλουργοί να εξετάζουν ταυτόχρονα όλους τους ασθενείς στα επείγοντα, δεν είναι θαυματουργοί να αποτρέψουν όλους τους θανάτους.

Τα άτομα αυτά προβαίνουν σε τραμπούκικες πράξεις σε βάρος του προσωπικού εκμεταλλευόμενοι τη πλημελή φύλαξη των νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Οι φύλακες είναι ελάχιστοι και η αστυνομία φθάνει κατόπιν εορτής. Μετά αφού φάμε το ξύλο οι διοικήσεις μας προτείνουν να κάνουμε εμείς μηνύσεις. Πόσο εύκολο είναι ένας εργαζόμενος να κάνει μηνύσεις; Να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα από τη τσέπη του και να στοχοποιηθεί μαζί με την οικογένειά του από αυτά τα άτομα που δεν το έχουν σε τίποτα να σκοτώσουν και άνθρωπο.

Οι συντριπτική πλειονότητα των επιθέσεων κατά του προσωπικού των υγειονομικών μονάδων προέρχεται από τους ρομά. Συγκεντρώνονται καμιά πενηνταριά κάθε φορά στα νοσοκομεία ή τα κέντρα υγείας συνοδεύοντας ασθενή στα επείγοντα ή να επισκεφθούν νοσηλευόμενο ασθενή και βαράνε όποιον βρουν μπροστά τους.

Στο νοσοκομείο Ναυπλίου την περασμένη Πέμπτη βράδυ ξημερώνοντας Παρασκευή κατέληξε ένας ασθενής ρομά νέος σε ηλικία στη παθολογική κλινική.

Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν ότι μπορούσαν να τον σώσουν Δεν τα κατάφεραν.

Όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν σε καμιά πενηνταριά ρομά τον θάνατο του ασθενούς άρχισαν να τους δέρνουν. Από τύχη αποφύγαμε τα χειρότερα. Κάτι πρέπει να γίνει με τους ρομά και με τη φύλαξη των νοσοκομείων. Είναι αδίστακτοι σε πολλές περιπτώσεις υπο την επήρεια ουσιών και δεν καταλαβαίνουν από τίποτα».

pronews.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ