ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΚραυγή αγωνίας για την λίμνη Τριχωνίδα και την άρδευση της Μακρυνείας

Κραυγή αγωνίας για την λίμνη Τριχωνίδα και την άρδευση της Μακρυνείας

Κραυγή αγωνίας για την λίμνη Τριχωνίδα και την άρδευση της Μακρυνείας
Κραυγή αγωνίας για την διαχείριση των υδάτων της Τριχωνίδας λόγω της ανεξέλεγκτης απορροής προς την Λυσιμαχεία και την θάλασσα εκφράζει η Διοίκηση του ΤΟΕΒ Παμφίας.
Σήμερα έγινε συνάντηση της Διοίκησης του Οργανισμού με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Κο Νεκτάριο Φαρμάκη και παρέθεσαν στοιχεία για το έντονο πρόβλημα της  μη άντλησης του νερού από το Αντλιοστάσιο Β1 λόγω της χαμηλής στάθμης νερού. Ο Κος Φαρμάκης υποσχέθηκε να επιλύσει άμεσα το θέμα ώστε οι αγρότες άμεσα να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους.
Ακολουθεί η επιστολή η οποία κατατέθηκε στον Περιφερειάρχη και τον ενημερώνει για το θέμα και υπογράφετε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Παμφίας:
Πρόεδρος: Πλατανιάς Νίκος
Αντιπρόεδρος: Μυλωνάς Γιάννης
Γραμματέας: Πυλαρινός Φώτιος
Ταμίας: Καμπάς Χρήστος
Μέλος: Γιαννέλος Νώντας και
τους Προέδρους των Τ.Κ. Μακρυνείας και Αρακύνθου:
Αγίου Ανδρέα: Λαγό Στάθη
Άνω Μακρυνούς: Γαλατσίδα Βασίλειο
Γαβαλούς: Γούλα Ανδρέα
Ζευγαρακίου: Παππά Κων/νο
ΚαψοράχηςΖήση Αναστάσιο
Ματαράγκας: Αγγελή Γεώργιο
Μεσάριστας: Δασκαλή Κώστα
Παπαδατών: Τούρκα Παναγιώτη
Σιταραλώνων: Πυλαρινό Φώτιο

.makrinianews.gr

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ                                                                       13/05/2020

Υπ΄όψιν: ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ κο ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΤΟΕΒ ΠΑΜΦΙΑΣ

Σκοπός της παρούσας επιστολής είναι να παρουσιάσει το πρόβλημα άρδευσης  καθώς επίσης και να αναδείξει την δραματική κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η στάθμη της λίμνης Τριχωνίδας.

Το  Δ.Σ του οργανισμού για την αντιμετώπιση του προβλήματος που υπάρχει στο αντλιοστάσιο Β1 στην θέση Μαραθιάς το οποίο και βρίσκεται σε κατάσταση μη λειτουργίας έδω και κάποιες ημέρες εξαιτίας  της δραματικής μείωσης της στάθμης της λίμνης προέβη  σε αυτοψία  με κλιμάκιο του ΓΟΕΒ στην θέση Αμπάρια και διαπιστώθηκαν τα εξής.

  • Στη συγκεκριμένη τοποθεσία η λειτουργία των θυροφραγμών ελέγχου έχει πάψει να υφίσταται εδώ και χρόνια, οι οποίοι είχαν και τον έλεγχο της διαχείρισης των νερών της λίμνης  Τριχωνίδας προς την λίμνη Λυσιμαχεία διατηρώντας την στάθμη της Τριχωνίδας στα επιτρεπτά όρια.
  • Επίσης από την αυτοψία διαπιστώθηκε η διάνοιξη και  λειτουργία μη εγκεκριμένης παρακαμπτήριας τάφρου ( bypass) η οποία διοχετεύει τεράστιες ποσότητες νερού συνεχούς ροής προς την λίμνη Λυσιμαχεία,(η οποία  δεν αναφέρεται σε κανένα από τα δίκτυα του ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ).

Βάση των στοιχείων που έχουμε στην διάθεσή μας από επίσημα έγγραφα  προσδιορίζουν την ποσότητα του νερού που διαφεύγει σε 4km3/δευτ.  ήτοι 345.600 km3/ημέρα ήτοι 126.144.000 km3/έτος.

Διαπιστώνει κανείς εύλογα ότι  κατάφεραν το ακατόρθωτο.

Πρόκειται όπως καταλαβαίνετε για μια κατασπατάληση και κακοδιαχείριση του νερού της Τριχωνίδας με αρνητικές συνέπειες σε όλη την  παράκτια  ζώνη περιμετρικά της λίμνης. Είτε αυτό έχει να κάνει με την βιοποικιλότητα του οικοσυστήματος είτε με την αδυναμία άντλησης νερού από το αντλιοστάσιο.

Αντιλαμβανόμαστε ,ότι όλοι χρειάζονται και έχουν το δικαίωμα στο νερό είτε είναι Μακρύνειοι είτε είναι από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου και της Λυσιμαχείας.

Αλλά είναι αδιανόητο να φτάνουμε στο σημείο μηδέν και οι κάτοικοι της Μακρυνείας στους οποίους ανήκει και έχουν λόγο για την λίμνη να μην μπορούν να ποτίζουν εξαιτίας των όσων αναφέρθησαν  πιο πάνω.

Οι μέτοχοι του οργανισμού αγρότες – κτηνοτρόφοι έως σήμερα υπήρξαν στην πλειοψηφία τους  συνεπείς απέναντι στον οργανισμό και ο οργανισμος  ήταν και είναι συνεπείς στο ακέραιο απέναντι στις υποχρεώσεις του.

Καταντάει οξύμωρο ένα νέο έργο που κατασκευάσθηκε να βρίσκεται σήμερα σε παύση λειτουργίας εξαιτίας κάποιων  οι οποίοι προέβησαν στην διάνοιξη μη εγκεκριμένης τάφρου  χωρίς καμία γνώση και χωρίς να μελετήσουν τις συνέπειες  της ενέργειας αυτής που θα είχε στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας .

ΖΗΤΟΥΜΕ

  1. Σήμερα το κλείσιμο της μη εγκεκριμένης   παρακαμπτήριας τάφρου.
  2. Την αποκατάσταση του συστήματος των θυροφραγμών για την σωστή διαχείριση του νερού της Τριχωνίδας ώστε να επιστρέψει  η στάθμη του νερού στα επιτρεπτά όρια.

Για πάνω από μια δεκαετία οι εμπλεκόμενοι φορείς γνώριζαν και γνωρίζουν το θέμα χωρίς όμως να κάνουν την παραμικρή ενέργεια προς την επίλυση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για αυτό που συντελείται.

Για όλους εμάς τους κατοίκους δεν υπάρχει αύριο χωρίς το νερό.

Όπως στο παρελθόν έτσι και σήμερα ο οργανισμός με σχέδιο και αποφασιστικότητα και έχοντας στο πλάι του την καθολική πλειοψηφία των κατοίκων θα αγωνιστεί για την επίλυση του προβλήματος.

Το οφείλουμε στους κατοίκους,  το χρωστάμε στην ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ.

Με εκτίμηση

 

 Δ.Σ ΤΟΕΒ ΠΑΜΦΙΑΣ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα

ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣΕνοικιάζεται γκαρσονιέρα 3ου ορόφου 41 τ.μ., επιπλωμένη και με ηλεκτρικές συσκευές, με γκαράζ, στο Δυρράχιο Αλβανίας. Το σπίτι είναι 80 μέτρα από την θάλασσα και το γκαράζ 50 μέτρα από την θάλασσα. Τιμή 20 €/ ημερησίως. Τηλ.: 0030-6977 – 856190.

Ζητείται υπεύθυνος φαρμακοποιός, για πλήρη απασχόληση, σε φαρμακείο του Ξηρομέρου. Τηλ.: 6938 – 216240.

Πωλείται στο Αγρίνιο, AUDI Turbo Quattro, 1800cc, σε άριστη κατάσταση, με service αντιπροσωπείας. Δεκτός έλεγχος στην αντιπροσωπεία. Τηλ.: 6973 – 236476. (2098)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ βοηθός λογιστή με γνώσεις και εμπειρία σε διπλογραφικά βιβλία (γ΄ κατηγορίας), διαχείριση εμπορικής εφαρμογής. Απαραίτητη η αποστολή βιογραφικού σε mail: stath1@otenet.gr. ΣΤΑΘΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Ε., 5o χλμ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, ΤΗΛ.: 2641050491. (2097)

Οι Μύλοι Τρικάλων, Νικ.Σ.Τσιασιώτη & Σια Ο.Ε., με έδρα την Καλαμπάκα, αναζητούν πωλητή / συνεργάτη με αντίστοιχη εμπειρία στο κλάδο του αλεύρου. Περιοχές κάλυψης νομός Αιτωλοακαρανίας και Άρτας. Αποστολή βιογραφικών στο info@trikalamills.gr. Τηλέφωνα επικοινωνίας στα 2432072602 και 2432072423.

Μεγάλη εταιρεία στο χώρο του λιανεμπορίου, που λειτουργεί υποκαταστήματα γνωστής αλυσίδας super market με το σύστημα της δικαιόχρησης, αναζητά ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ SUPER MARKET για τα καταστήματά της σε τουριστικούς προορισμούς. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι πρέπει να ενδιαφέρονται για μόνιμη μετεγκατάσταση εκτός Αιτωλοακαρνανίας και θα διαμένουν σε κατάλυμα που παρέχει η εταιρεία. Απαραίτητα προσόντα: • Απόφοιτοι Γυμνασίου. • Επιθυμητή η προϋπηρεσία σε super market. • Οι κατάλληλοι υποψήφιοι πρέπει να είναι δυναμικοί, να έχουν όρεξη για δουλειά και να τους αρέσει η επικοινωνία και η επαφή με τους πελάτες. • Ιδιόκτητο μεταφορικό μέσο για τις προσωπικές τους μετακινήσεις. Η εταιρεία προσφέρει μόνιμη πλήρη απασχόληση σε ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο περιβάλλον, με άριστες συνθήκες απασχόλησης και ανταγωνιστικό πακέτο αμοιβών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6942053596 ή να αποστείλουν βιογραφικό στο e-mail caterina.ioa@gmail.com για καθορισμό ραντεβού στην περιοχή του Αγρινίου.

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Φιλολογίας Πατρών με Μεταπτυχιακό στην κλασική φιλολογία παραδίδει φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και αναλαμβάνει την πλήρη και άριστη προετοιμασία υποψήφιων Πανελλαδικών Εξετάσεων σε όλα τα μαθήματα. Παρέχονται: . Πλούσιο υποστηρικτικό υλικό σε όλα τα μαθήματα ανά διδακτική ενότητα, σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή. . Σωστός προγραμματισμός ύλης. . Συνεχής αναβάθμιση διδακτικού υλικού. . Ευχάριστη διδασκαλία.. Υψηλή στάθμη εκπαιδευτικών υπηρεσιών. . Επαναληπτικά – ανακεφαλαιωτικά διαγωνίσματα. Θέματα προσομοίωσης. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936038226. email: exevgeni@yahoo.gr

ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ στο Αγρίνιο ζητά άτομο για ημιαπασχόληση.(INTERNET- MARKETING) Απαραιτήτως: Πολύ κάλες γνώσεις υπολογιστών και ίντερνετ. Ευχέρεια στον γραπτό Αγγλικό λόγο. Ο εργαζόμενος η θα αναλάβει το κομμάτι του marketing της εταιρίας αποκλειστικά μέσω ίντερνετ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν email με το βιογραφικό τους η όποια άλλη πληροφορία επιθυμούν.Email: A_A_Architekton@outlook.com Τηλ: 2641401168

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Ψυχολόγος από μη κερδοσκοπικό οργανισμό: Απαραίτητα προσόντα: • Πτυχίο Ψυχολογίας και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος • Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σε γνωστικό αντικείμενο της ψυχολογίας που σχετίζεται με παιδιά • Προϋπηρεσία • Ικανότητα προγραμματισμού και οργάνωσης • Άριστη γνώση χειρισμού Η/Υ • Κάτοχος διπλώματος οδήγησης Περιοχή εργασίας: Αγρίνιο Αποστείλατε βιογραφικό στο e-mail: ergasia.smile@yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 244.

Η ΟΨΟΝ COMMERCE, αποκλειστική αντιπρόσωπος της Αρτοβιομηχανίας ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε. ζητεί για την επάνδρωση του τμήματος πωλήσεων οδηγούς – πωλητές (exvan). Ικανότητες διαπραγμάτευσης και επικοινωνίας θα εκτιμηθούν. Απαραίτητη προϋπόθεση Δίπλωμα Γ΄ κατηγο ρίας. Επικοινωνία: email: m.panagopoulos@opson.gr. ηλ: 6946905162