ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΚούβα: Πρωτοφανής κλοπή 133 τόνων πουλερικών – 30 συλλήψεις

Κούβα: Πρωτοφανής κλοπή 133 τόνων πουλερικών – 30 συλλήψεις

Κούβα: Πρωτοφανής κλοπή 133 τόνων πουλερικών – 30 συλλήψεις

Οι κουβανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 30 άνθρωποι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για την κλοπή 133 τόνων πουλερικών από κρατικές εγκαταστάσεις στην Αβάνα, που στη συνέχεια μεταπούλησαν σε υπαίθριες αγορές. Οι 11 έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Ενώ το μεγαλύτερο νησί των Αντιλλών μαστίζεται από τις ελλείψεις τροφίμων, οι φερόμενοι ως δράστες έκλεψαν 1.660 κιβώτια πουλερικών, ενώ με τα κέρδη που αποκόμισαν πουλώντας τα μετά στη μαύρη αγορά απόκτησαν ηλεκτρικές συσκευές, τηλεοράσεις, φορητούς υπολογιστές και ψυγεία, όπως ανέφερε η κρατική κουβανική τηλεόραση.

Τα πουλερικά που αφαιρέθηκαν αποτελούσαν μέρος των προμηθειών τροφίμων των Κουβανών με δελτίο, που είχε εισαχθεί ήδη από τα πρώτα χρόνια της επανάστασης του Φιντέλ Κάστρο με σκοπό να παρέχει μερίδες φαγητού σε σταθερή βάση σε όλον τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με το διευθυντή της κρατικής εταιρείας διανομής τροφίμων COPMAR, Ριγομπέρτο Μουστελιέρ, η ποσότητα που εκλάπη αντιστοιχεί σε μερίδες φαγητού ενός μήνα για μια μεσαίου μεγέθους επαρχία της χώρας, ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη έχουν αντικατασταθεί τα διευθυντικά στελέχη που ήταν επιφορτισμένα με τον έλεγχο της εγκατάστασης.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνονται υπεύθυνοι βάρδιας στις εγκαταστάσεις που σημειώθηκε η κλοπή, χειριστές των ηλεκτρονικών συστημάτων της εγκατάστασης και φύλακες. Εφόσον αποδειχθεί η εμπλοκή τους, αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως 20 έτη.

Πηγή: Reuters

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ