ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΟικονομιαΚουρεμένα ενοίκια: Σήμερα η πληρωμή Ιουλίου

Κουρεμένα ενοίκια: Σήμερα η πληρωμή Ιουλίου

Κουρεμένα ενοίκια: Σήμερα η πληρωμή Ιουλίου

Πληρώνονται μέσα στην ημέρα οι αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια τα οποία αφορούν τον Ιούλιο, ενώ όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν και για τις εκκρεμότητες προηγούμενων μηνών.

Υπενθυμίζεται, ότι για τα μηδενικά ενοίκια του Ιουλίου οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν στο 80% του μισθώματος, ενώ τα νομικά πρόσωπα θα λάβουν το 60% του ενοικίου. Οι ιδιοκτήτες που εισέπραξαν το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθούν για το 50% της απώλειας που έχουν υποστεί.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη έως και τις 30 Σεπτεμβρίου είναι η διαδικασία υποβολής δήλωσης COVID για τους ιδιοκτήτες οι οποίοι είναι δικαιούχοι αποζημιώσεων για τα μειωμένα ενοίκια που εισέπραξαν τον Ιούλιο. Οι δικαιούχοι οι οποίοι θα λάβουν την αποζημίωση, αλλά δεν υποβάλουν Δήλωση COVID εντός της προθεσμίας ή για τις περιπτώσεις που τροποποιείται η δήλωση Ιουλίου σε σχέση με τον Ιούνιο 2021, το ποσό καθίσταται απαιτητό και η διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος θα προσδιοριστεί με νέα απόφαση.

Οσoν αφορά τις αποζημιώσεις για διορθώσεις ή αρχικές υποβολές Ιανουαρίου – Μάιου 2021, οι πληρωμές πραγματοποιούνται σταδιακά, ανάλογα με τις εγκρίσεις των αιτήσεων. Κάποιοι όμως μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν μέχρι και τον Οκτώβριο για να πληρωθούν καθώς το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, για τις διορθώσεις και τις αρχικές δηλώσεις Covid για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2021. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και ιδιοκτήτες ακινήτων που υπεκμισθώνονται και είτε πρέπει να υποβάλουν αρχικές δηλώσεις, είτε να κάνουν απλά διορθώσεις.

Συγκεκριμένα, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Covid ή/και Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Δήλωση Covid μπορούν να υποβάλουν οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, που δεν έχουν υποβάλει δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020

dikaiologitika.gr

foto dikaiologitika.gr

Κορωνοϊός: Καταγγελίες για αρνητές που ζητούν να μην κάνουν μετάγγιση με αίμα από εμβολιασμένους

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ