ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΚΟΒ Οινιαδών – Αιτωλικού ΚΚΕ: «Δεν πάει άλλο, να επαναλειτουργήσει τώρα το ΤΟΕΒ Κατοχής και να μην ξαναδιακοπεί!»

ΚΟΒ Οινιαδών – Αιτωλικού ΚΚΕ: «Δεν πάει άλλο, να επαναλειτουργήσει τώρα το ΤΟΕΒ Κατοχής και να μην ξαναδιακοπεί!»

ΚΟΒ Οινιαδών – Αιτωλικού ΚΚΕ: «Δεν πάει άλλο, να επαναλειτουργήσει τώρα το ΤΟΕΒ Κατοχής και να μην ξαναδιακοπεί!»

Στη νέα  διακοπή της ηλεκτροδότησης  στο ΤΟΕΒ Κατοχής αναφέρεται με ανακοίνωση της η Κομματική Οργάνωση Βάσης (ΚΟΒ) Οινιαδών – Αιτωλικού του ΚΚΕ που είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι καλλιέργειες αγροτών της περιοχής.

Σε αυτήν τονίζεται η ανάγκη αποκατάστασης του προβλήματος ώστε να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο και καλούνται οι αγρότες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση  

“Η κατάσταση για τους αγρότες της περιοχής μας και τις καλλιέργειές τους έχει φτάσει στο απροχώρητο, με κίνδυνο την ίδια την παραγωγή τους, τον κόπο τους, την επιβίωση αυτών και των οικογενειών τους.

Μέσα στο υψηλό κόστος παραγωγής, στην εξαντλητική φορολογία και στα χαράτσια, στις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων, στην ελάχιστη έως μηδενική αποζημίωση του ΕΛΓΑ από φυσικές καταστροφές, έρχεται να συμπληρωθεί η διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ με συνέπεια να μη λειτουργούν τα αντλιοστάσια και να μένουν οι καλλιέργειες χωρίς νερό με την ξηρασία και την ανομβρία να είναι στο κόκκινο. Δεν παίρνεται κανένα μέτρο από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και το δήμο, είναι αδιανόητο σε ένα νομό με τόσες λίμνες και ποτάμια να μένουν οι καλλιέργειες δίχως νερό.

Ενώ δίνεται πακτωλός χρημάτων, εκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους του αγροτικού και διατροφικού τομέα, στα μονοπώλια της ενέργειας, με όλα τα βουνά να έχουν γεμίσει ανεμογεννήτριες και όλος ο κάμπος φωτοβολταϊκά, να μην υπάρχει ρεύμα για τους αγρότες να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους. Αυτή είναι η ενεργειακή ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ενεργειακή ανάπτυξη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, σημαίνει ενεργειακή φτώχεια για το λαό.

Καλούμε τους αγρότες της περιοχής μας, μέσα από τα όργανα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, τους Αγροτικούς Συλλόγους, την Ομοσπονδία τους, κλείνοντας τα αυτιά στις ψεύτικες εύκολες λύσεις, που τις έχουν γευτεί όλα τα χρόνια, που τελικά χειροτερεύουν τη ζωή τους και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Χρειάζεται να παλέψουν συλλογικά και οργανωμένα για την ικανοποίηση των αναγκών τους και των αναγκών των οικογενειών τους. Να πιέσουν αυτούς που αποφασίζουν, χωρίς αυτούς, την κυβέρνηση, την περιφέρεια και το δήμο, για να ξεκινήσει η λειτουργία του ΤΟΕΒ Κατοχής, τώρα και να μην ξαναδιακοπεί ποτέ!

Χρ. Μαγκλίνης στο “Δυτικά Fm 92,8”: Πώς πριν εκατό χρόνια ξεκίνησε το κινηματογραφικό “θαύμα” του Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr