ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΤοπικοΗ «κούρσα» συνεχίζεται

Η «κούρσα» συνεχίζεται

Τελευταία αγωνιστική για το 2014 και πρώτη του δεύτερου γύρου η 14η της Α΄ Κατηγορίας, στην οποία οι τέσσερις πρωτοπόρες ομάδες θα επιδιώξουν να φτάσουν σε μια ακόμη νίκη. Το δυσκολότερο έργο το έχει σίγουρα ο Όμηρος, που την προηγούμενη αγωνιστική έχασε την πρώτη θέση και πλέον ακολουθεί τον Ναυπακτιακό. Ο Αστέρας παίζει μεν εκτός έδρας, αλλά είναι αμφίβολο αν ο Αετός Σταμνάς θα μπορέσει να του βάλει… δύσκολα. Η τρίτη Α.Ε. Μεσολογγίου φιλοξενεί υπολογίσιμο αντίπαλο, τον Ατρόμητο Αντιρρίου και η Φλόγα Παλαιομάνινας που έχει μείνει αρκετά πιο πίσω πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Καινουρίου που βρίσκεται πλέον στα… πάνω του. Πολύ σημαντικά παιχνίδια δίνουν στις έδρες τους ομάδες που αισθάνονται αρκετά… ανασφαλείς, δηλαδή  το Παναιτώλιο (με Αγγελόκαστρο), η Ακαδημία Ευηνοχωρίου (με Θέρμιο Απόλλωνα) και ο Άρης Αιτωλικού (με Δοκίμι).

 

Τα δύο άκρα

Στο Αγγελόκαστρο θα αναμετρηθούν ο τελευταίος της βαθμολογίας Αετός Σταμνάς με τον πρώτο Ναυπακτιακό Αστέρα, ομάδες με μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και πολύ διαφορετικό ηθικό. Οι φιλοξενούμενοι με αρκετή αυτοπεποίθηση και ως πρωταθλητές χειμώνα, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν πλέον βρεθεί στην τελευταία θέση. Κάθε αποτέλεσμα πέραν της νίκης του Αστέρα θα συνιστά έκπληξη. Ο Αετός έχει το «κακό» πως δεν μπορεί να επιδοθεί σε ανορθόδοξες άμυνες και προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Η πράξη έχει δείξει πως δεν το καταφέρνει σε ικανοποιητικό βαθμό, ενώ στο Καινούριο  έδειξε αδικαιολόγητα αμυντικά κενά και ολιγωρίες στη διαγώνια κάλυψη. Επίσης υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στην ομάδα της Σταμνάς και όλα είναι εναντίον της.

 

Με το καλό πρόσωπο

Η βαθμολογική θέση του Προμηθέα παραπέμπει σε ομάδα με πολλές δυνατότητες, μα στην πραγματικότητα ο Όμηρος βρίσκεται σε πολύ πιο μεγάλες «ταχύτητες». Αρκεί βέβαια να «καταθέσει» την καλή του αγωνιστική εικόνα στο γήπεδο και να καταφέρει να έχει το παιχνίδι στα δικά του μέτρα. Η ομάδα της Γαβρολίμνης δεν τα… παρατάει εύκολα και με ελάχιστο άγχος παρουσιάζει πιο εύκολα τα θετικά της στοιχεία. Οι φιλοξενούμενοι κόντρα στην Φλόγα, χωρίς να είναι κακοί, δεν απέδειξαν την καλή τους κατάσταση που είχαν αρχίσει να δείχνουν στα τελευταία ματς. «Κλειδί» του αγώνα θα είναι αν η ομάδα του Νεοχωρίου καταφέρει να «ανοίξει»  τους γηπεδούχους και έτσι να αξιοποιήσει την ατομική και ομαδική της ταχύτητα, αφού ο Προμηθέας δεν έχει πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές. Πάντως για τους γηπεδούχους επιστρέφει ο Μπαλαμπάνης.

 

Έχει τα προσόντα

Η ΑΕ Μεσολογγίου δείχνει όλο και περισσότερο πως ξέρει να εκμεταλλευτεί και την φανέλα και την αξία του ρόστερ και την ικανότητα του προπονητή της. Παρουσιάζει στοιχεία ομάδων μεγαλύτερων Κατηγοριών, με ευχέρεια στην αλλαγή ρυθμού του αγώνα. Επίσης δείχνει να μην αιφνιδιάζεται και να έχει την ομαδική ψυχραιμία σε τυχόν απρόβλεπτες καταστάσεις του αγώνα. Όλα αυτά δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον Ατρόμητο Αντιρρίου, παρά την βελτίωση που παρουσιάζει τελευταία. Σημαντικό επίσης πως η αμυντική λειτουργία της ΑΕΜ βελτιώθηκε πάρα πολύ και ο Ατρόμητος ως επιθετική ομάδα δεν θα βρει εύκολα τις ευκαιρίες να προβληματίσει τους γηπεδούχους.

 

Τεστ και για τους δύο

Η Φλόγα Παλαιομάνινας κατόρθωσε να μην χάσει στο Νεοχώρι, το αποτέλεσμα ήταν θετικό, αλλά δεν θα έχει ιδιαίτερο νόημα αν δεν συνοδευτεί με νίκη επί της Δόξας Καινουρίου το Σάββατο. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο συνεχόμενες νίκες σε Κύπελλο και πρωτάθλημα και είναι σίγουρο πως θα επιδιώξουν αποτέλεσμα και στο γήπεδο του Δοκιμίου, χωρίς να υπολογίζουν την δυναμικότητα του αντιπάλου. Άλλωστε δεν έχουν βαθμολογικά περιθώρια να επιλέγουν παιχνίδια και (ασχέτως αποτελέσματος) η εμφάνισή τους κόντρα στην Φλόγα θα φανερώνει το μέγεθος της ανάκαμψής τους. Αλλά και η ομάδα της Παλαιομάνινας έχει να… τσεκάρει τις δικές της αντοχές στον πρωταθλητισμό, ο οποίος απαιτεί συνεχώς νίκες. Μπορεί να κέρδισε άνετα τη Δόξα στον πρώτο γύρο (τότε ήταν ομάδα του νυν προπονητή της, Νίκου Μιμηγιάννη), αλλά ίσως τα δεδομένα έχουν αλλάξει πλέον…

 

Με «θέμα» την οργάνωση

Ο Ολυμπιακός Παναιτωλίου πήρε ισοπαλία (0-0) στο Αγγελόκαστρο στην πρεμιέρα, όμως τώρα ο Αχελώος βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση και σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση. Η ομάδα του Χρήστου Βασιλείου ρολάρει και ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από έναν κυκεώνα αλλαγών και προβλημάτων. Αλλαγή προπονητή, αλλαγή προέδρου, και οι ποδοσφαιριστές να μην ακολουθούν με συνέπεια τις προπονήσεις. Ο Κώστας Γιωτόπουλος (φωτο) έχει ζητήσει να λυθούν τα θέματα με τους παίκτες για να μπορέσει να λειτουργήσει οργανωμένα ο Ολυμπιακός. Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια, αλλά ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα το Σάββατο, θα… επουλώσει πληγές.

 

Διαφορετικές φιλοσοφίες

Ο Άρης Αιτωλικού και ο Απόλλωνας Δοκιμίου είναι δύο ομάδες με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά, γεγονός που έχει και αγωνιστικό αντίκτυπο. Οι γηπεδούχοι του Άρη μπήκαν εξ αρχής σε μια δύσκολη χρονιά και σε κάθε αγώνα έχουν στο μυαλό τους μόνο το αποτέλεσμα. Η συγκέντρωση βαθμών αποτελεί αυτοσκοπό, ώστε να παραμείνουν στην Κατηγορία. Όχι πως ο Απόλλωνας δεν ενδιαφέρεται για τους βαθμούς, αλλά η ομάδα έχει «χτιστεί» με την φιλοσοφία να παράγει καλό ποδόσφαιρο και μέσα απ’ αυτό να παίρνει τα αποτελέσματα. Ο Άρης διαθέτει – όπως έχει φανεί – περισσότερο πείσμα και παλεύει τα παιχνίδια με… νύχια και με δόντια. Πάντως, αν ο Απόλλωνας καταφέρει να «τρέξει» τους γηπεδούχους και παράλληλα να σκοράρει πρώτος, θα έχει τον πρώτο λόγο.

 

Ο ένας «καίγεται»

Η ανάγκη για βαθμούς είναι μεγάλη στο «στρατόπεδο» της Ακαδημίας Ευηνοχωρίου κι αυτό ίσως διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση με τον Θέρμιο Απόλλωνα. Η ομάδα του Θέρμου θέλει επίσης νίκες (για γρήγορη παραμονή στην Κατηγορία), αλλά πολλές φορές επέρχεται επανάπαυση, όταν μια ομάδα βρίσκεται σε θέση που προσφέρει ασφάλεια. Μια επίσης σημαντική παράμετρος αποτελεί το γήπεδο του Ευηνοχωρίου, αφού οι μικρές του διαστάσεις είναι πιο γνώριμες για την Ακαδημία, που έχει μάθει να τις διαχειρίζεται προς όφελός της. Στον αντίποδα, αν ο Θέρμιος επιδείξει το καλό του πρόσωπο, δύσκολα θα ηττηθεί.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr