ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΚοτανίδου: Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα (VIDEO)

Κοτανίδου: Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα (VIDEO)

Κοτανίδου: Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα (VIDEO)

Ξεκάθαρη ήταν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου για το αν υπάρχει εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα το οποίο θα αρχίσει να χορηγείται από την 1η Ιουνίου.

Ερωτηθείσα στον ΣΚΑΙ για το αν ισχύουν δημοσιεύματα για το ότι ξεκινούν εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο κατά της φυματίωσης (BCG) από την 1η Ιουνίου εκείνη απάντησε:

«Είναι το εμβόλιο αυτό είναι αυτό που πριν από χρόνια κάναμε όλοι για προφύλαξη από την φυματίωση». Στο ερώτημα αν είναι το εμβόλιο με το οποίο θα αρχίσει να εμβολιάζεται κόσμος στην Ελλάδα για προστασία από τον κορονοϊό απάντησε: «Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις που λένε ότι τα άτομα που έχουν κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της φυματίωσης ενδεχομένως, με πάρα πολλά εισαγωγικά και ερωτηματικά μπορούν να έχουν καλύτερη ανοσολογική απάντηση στον Covid19. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τεκμηρίωση. Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν αυτό το πράγμα. Εκτός από αυτό υπάρχουν και κάποια άλλα εμβόλια τα οποία αναφέρεται ότι μπορούν να προσθέτουν στην ανοσολογική απάντηση του οργανισμού, όλα όμως είναι στα πλαίσια υποθέσεων και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ακόμα».

Η κα Κοτανίδου πρόσθεσε ακόμα ότι αυτό που εκείνη πιστεύει ότι όταν βγει το εμβόλιο για την γρίπη πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να μην έχουμε συνδυασμό κορονοϊό και γρίπη.

newsit.gr

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr