ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΚοστολογημένη η πρόταση Παπαδόπουλου για νέα απορριμματοφόρα

Κοστολογημένη η πρόταση Παπαδόπουλου για νέα απορριμματοφόρα

Κοστολογημένη η πρόταση Παπαδόπουλου για νέα απορριμματοφόρα

Κοστολογημένη η πρόταση Παπαδόπουλου για νέα απορριμματοφόρα

Η κατάσταση με τα σκουπίδια στο Μεσολόγγι γίνεται συνεχώς όλο και πιο δύσκολη, όλο και πιο ανυπόφορη. Ο δημοτικός σύμβουλος της “Συμμαχίας για το Μέλλον” Π. Παπαδόπουλος προτείνει την αγορά ή ακόμη και την ενοικίαση απορριμματοφόρων, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Μάλιστα καταθέτει και συγκεκριμένη πρόταση για τη χρηματοδότηση, προτείνοντας να αξιοποιηθούν χρήματα από την έκτακτη επιχορήγηση του ΥΠΕΣ και την επιχορήγηση λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά ο Π. Παπαδόπουλος αναφέρει :

Η διαχείριση των απορριμμάτων δραματική. Η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ φαντάζει μακρινή. Επείγει η ΑΜΕΣΗ αγορά νέων απορριμματοφόρων ή και ενοικίαση κάποιων, διότι η μεταφορά απορριμμάτων σε Ναύπακτο και Βόνιτσα (νέα σύμβαση με τον εκεί ΦΟΔΣΑ της 3ης Γ.Ε. Αιτωλ/νίας) θα “τσακίσει” τα υπάρχοντα σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Χρήματα υπάρχουν; ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Από που θα διατεθούν;

1. Από την έκτακτη χρηματοδότηση του ΥΠΕΣ που δόθηκε στους Δήμους όλης της χώρας, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου έλαβε επιπλέον μία ισόποση δόση των ΚΑΠ ήτοι 418.871,21 ευρώ. Η Οικονομική Επιτροπή με την υπ’ αριθ. 404/2021 απόφασή της, αφού έκανε σχετική κατανομή, παρακρατεί ως αποθεματικό 217.871,20 ευρώ και ζητεί από το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει σχετική απόφαση.

2. Με δεδομένο ότι υπάρχουν χρήματα και στα ανταποδοτικά τέλη και από άλλες χρηματοδοτήσεις του ΥΠΕΣ για την πανδημία στο Δήμο μας, μπορούν να διατεθούν τουλάχιστον 100.000,00 ευρώ επιπλέον, ώστε να καλυφθεί το συνολικό κόστος αγοράς δύο (2) νέων απορριμματοφόρων προϋπολογισμού 295.000,00 ευρώ.

Και μάλιστα με τάχιστες διαδικασίες διαπραγμάτευσης, διότι με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε!

Τέλος σας καλώ να εξετάσετε και τη δυνατότητα μίσθωσης ακόμη ενός έως δύο απορριμματοφόρων (100,00 έως 120,00 ευρώ ημερήσιο κόστος) μπας και δούμε άσπρη μέρα, έστω και προσωρινά…

Ελπίζουμε να εισακουσθούμε και να μην σας κλέψαμε… τη δόξα πάλι κ. Δήμαρχε…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr