ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΚώστας Ζαχαριάδης: «Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να πείσει τη ΝΔ για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να πείσει τη ΝΔ για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να πείσει τη ΝΔ για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησαν στο MEGA ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να πείσει το εσωτερικό της ΝΔ ώστε να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια,

«Ο κος Μητσοτάκης είναι ο μόνος πρωθυπουργός που κάνει μία σημαντική μεταρρύθμιση, ο οποίος δεν μπορεί όμως να πείσει το κόμμα του και το καλεί σε αποχή. Το πρόβλημα είναι μέσα στη ΝΔ».

Ιδιαίτερα τόνισε πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πείσει τα στελέχη του κόμματος ώστε να προχωρήσει σε μία τομή δικαιωμάτων και ισότητας, ενώ υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο μπορεί να περάσει με τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε ο κος Ζαχαριάδης, θα στηρίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς το κόμμα «δεν είναι σαν τη ΝΔ, συγκολλητική, λίγο κεντρώοι, όπως η κα Χριστοφιλοπούλου, λίγο ακραίοι, σαν τον κο Πλεύρη».

Από την άλλη η Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επικαλέστηκε ποτέ την κομματική πειθαρχεία εντός της ΝΔ, εξαπολύοντας πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη.

«Βγαίνω και το στηρίζω υπέρ», είπε η κα Ζαχαράκη για το νομοσχέδιο και συνέχισε:

«Το ζήτημά μας είναι να κάνουμε μία τομή, να αποδώσουμε στα παιδιά αυτά δικαιώματα. Να μην υπάρχουν αόρατοι άνθρωποι, να είμαστε μία δυτική κοινωνία που σέβεται κάθε πολίτη της».

TAGS:
MEGA
MEGA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΚΟΙΝΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ