ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΚώστας Λύρος: Να αντλήσουμε δύναμη από το παράδειγμα των ηρώων του 1940

Κώστας Λύρος: Να αντλήσουμε δύναμη από το παράδειγμα των ηρώων του 1940

Κώστας Λύρος: Να αντλήσουμε δύναμη από το παράδειγμα των ηρώων του 1940

Στη σημασία του αγώνα των ηρώων του 1940 αναφέρθηκε στο μήνυμά του με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Ο κ. Λύρος τονίζει την ανάγκη να αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία από το παράδειγμα των αγωνιστών.

Ολόκληρο το μήνυμα:

«Σκεπτόμενοι και φέτος  με συγκίνηση, τιμή και υπερηφάνεια, τους αγώνες της μικρής αλλά πάντοτε ισχυρής Ελλάδας, μοιάζουν επίκαιρες όσο ποτέ οι αξίες  και η αυταπάρνηση που συντέλεσαν καθοριστικά στην συνταρακτική διαμόρφωση του έπους του 1940».

Η χώρα και οι τοπικές κοινωνίες μας διέρχονται μια «πρωτοφανή καταιγίδα» που επηρεάζει όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας, την καθημερινότητα και την ζωή όλων μας.

Είναι ανάγκη να αναζητούμε τρόπους και  διδάγματα που θα μας βοηθήσουν να αμυνθούμε και να υπερκεράσουμε τα εμπόδια, στην πορεία μας προς την πρόοδο και την ανάπτυξη του έθνους μας και του ανθρώπινου πολιτισμού.

Τα νοήματα και οι συμβολισμοί του έπους του 1940  που αναδεικνύουν την αξία της ενότητας, της αλληλεγγύης, της ομόνοιας, της αποφασιστικότητας, της αυταπάρνησης και του πείσματος,  ήταν και θα είναι διαχρονικά.

Η ελευθερία κερδίζεται και διατηρείται με αρετή και τόλμη, με αυταπάρνηση και θυσίες.   Ας τιμήσουμε και φέτος, όπως τους αρμόζει,  τους ήρωες του 1940 αντλώντας από το παράδειγμά τους δύναμη, και αισιοδοξία, προκειμένου να δώσουμε και να κερδίσουμε τις δικές μας μάχες.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Τιμή και δόξα στους ενδόξους προγόνους μας!

Χρόνια Πολλά σε όλους!»

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων της πλατείας Δημάδη – Άρχισαν στο Αγρίνιο οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ