ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΚώστας Λύρος: «Και φέτος κανένας μαθητής χωρίς σχολικά είδη»

Κώστας Λύρος: «Και φέτος κανένας μαθητής χωρίς σχολικά είδη»

Κώστας Λύρος: «Και φέτος κανένας μαθητής χωρίς σχολικά είδη»

Σε 59 ανέρχονται οι μαθητές και μαθήτριες, παιδιά δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μεσολογγίου που προμηθεύτηκαν δωρεάν σχολικά είδη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στα παιδιά χορηγήθηκαν τσάντες, μολύβια, τετράδια, στυλό, μπλοκ ζωγραφικής, χάρακες, μαρκαδόρους και γενικότερα όσα χρειάζονται για τη νέα σχολική χρονιά, τα οποία ήταν προσφορά του Δήμου, τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και προσώπων που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους. “Τους ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους”, τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ο  δήμαρχος Κώστας Λύρος αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, σήμερα, οι οικογένειες βιώνουν δύσκολες ημέρες και αυτός είναι ο λόγος που ο Δήμος  στέκεται σταθερά δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. «Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, ο Δήμος μας και επιχειρήσεις, τις οποίες ευχαριστώ, είμαστε δίπλα στους πληττόμενους πολίτες, αποδεικνύοντας καθημερινότητα ότι προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις σε θέματα ζωτικής σημασίας. Έτσι και φέτος κανένα παιδί του δήμου μας δεν θα μείνει χωρίς σχολική τσάντα, τετράδια, κασετίνα, στυλό, μολύβια κ.α.», ανέφερε.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 ολοκληρώθηκε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσολογγίου, η μηνιαία διανομή τροφίμων σε 200 οικογένειες που τα μέλη τους είναι εγγεγραμμένα ως δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, η νοσηλεύτρια Σωτηρία Τομαρά στο πλαίσιο της προληπτικής αγωγής, πραγματοποίησε δωρεάν μέτρηση σακχάρου στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και δόθηκαν συμβουλές για περαιτέρω εξέταση.

Μέριμνα του Δήμου, όπως σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση,  είναι κοινωνική προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίση και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει καθημερινά στο τηλέφωνο: 2631023192 ή στο email : koin.pantop.ipmes@gmail.com.

Αρμόδιοι υπάλληλοι: Δήμητρα Παλιάτσα, Ευαγγελία Νικολοπούλου.

Πάτρα: Αποσφραγίστηκε το σπίτι της σπιτονοικοκυράς στην οδό Μπιζανίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ